Mijn favoriete boeken van 2020

De boeken uit dit lijstje zijn ontzettend verschillend en hebben allemaal op een andere manier indruk op mij gemaakt in 2020. Ik las ongeveer 40 boeken waarvan ik niet anders kon dan 8 favorieten kiezen. Relatief veel, maar in het tweede deel van het jaar las ik dan ook bijna alleen maar toppertjes. Benieuwd welke boeken het tot mijn lijstje hebben gemaakt?

De boeken staan in een willekeurige volgorde. Maar 8 favoriete boeken kiezen was al lastig genoeg 😉

Al het Moois is niet verloren
Al het moois is niet verloren

Dit boek betekende erg veel voor mij doordat het zo dicht bij huis lag en dus zo herkenbaar was. De recensie van Al het moois is niet verloren vond ik dan ook ontzettend eng om te schrijven omdat het zo persoonlijk werd, maar ik vond het te belangrijk om niet te doen.

Bestel Al het moois is niet verloren hier.

Midnight Sun Stephenie Meyer
Midnight Sun

Ook al was deze ontzettend slecht geweest – was die niet – dan nog had hij in dit lijstje gestaan. Midnight Sun was voor mij dé release van het jaar. Na 12 jaar wachten, vele herlezingen en gewoon omdat nostalgie was ik ontzettend blij dat Twilight uit het perspectief van Edward toch nog werd gepubliceerd. Lees hier mijn recensie van Midnight Sun.

Bestel Midnight Sun hier.

De Sterrengever Jojo Moyes Recensie
De Sterrengever

Een prachtig boek over boeken, namelijk een bibliotheek te paard, inspirerende sterke vrouwen én met alle ingrediënten die je wenst in een historische roman. Bij elk vrij momentje pakte ik dit boek op. Lees mijn volledige recensie hier.

Bestel De Sterrengever hier.

Tussen de Beesten en Wilde Rozen
Tussen de beesten en wilde rozen

Dit boek was voor mij de verrassing van het jaar. Na de synopsis wist ik totaal niet wat ik kon verwachten, maar die cover, echt prachtig! Het verhaal bleek uiteindelijk erg verslavend, het is zeker een van de boeken waar ik het meest van heb genoten dit jaar. Lees mijn recensie van Tussen de beesten en wilde rozen hier.

Bestel Tussen de Beesten en Wilde rozen hier.

Het verzet van de koningin Recensie Rebecca Ross
Het verzet van de Koningin

Historische roman en fantasy, dit was een ultieme guilty pleasure en een vervolg dat wonder boven wonder nog beter was dan het eerste deel. Wanneer gebeurt dat nou? Recensies van deel 1 & deel 2.

Bestel Het verzet van de koningin hier.

Kiss of Deception

Kiss of Deception die ik zoals je ziet met kerst las heb ik gelezen door mijn zelfverzonnen challenge, namelijk om het boek te lezen die het langst ongelezen in mijn kast stond. Van dit boek had ik enge hoge verwachtingen, en ja dan laat je hem natuurlijk in je kast staan, haha! Mijn verwachtingen kwamen echter wel allemaal uit.. Boek 2 The Heart of Betrayal is dit jaar dus aan de beurt.

Bestel Kiss of Deception hier.

De Legende van de Vuurberg Rata Station Sarah Lark
De legende van de Vuurberg

Een dikkerd, zijn dat niet de beste boeken? 🙂 De legende van de Vuurberg is het derde en laatste deel van de Rata Station serie van Sarah Lark. Van deze gehele historische roman serie heb ik ontzettend genoten en veel geleerd over Nieuw-Zeeland. De recensies van deze serie lees je hier.

Bestel De legende van de vuurberg hier.

ijzige verloofde de spiegelpassante
De ijzige verloofde

Fantasievol en helemaal in mijn straatje. Een gehyped boek, maar ook eentje die dat naar mijn mening waard was. Meer overtuiging nodig? De recensie van De ijzige verloofde lees je hier.

Bestel De ijzige verloofde hier.

Rereads | all-time favourites

Verder herlas ik een aantal van mijn favoriete boeken namelijk Zielen van Stephenie Meyer en wat was dat weer een reis. Dit boek blijft speciaal voor mij. Twilight herlas ik voor het lezen van Midnight Sun wat uiteindelijk toch niet zo’n goed idee was want hallo herhaling! Edward’s versie kwam in delen natuurlijk overeen met die van Bella. Ook maakte ik mijn reread van Harry Potter compleet door het laatste deel Harry Potter & De Relieken van de Dood te lezen.

Dit waren mijn favoriete boeken van 2020, benieuwd naar mijn favorieten van 2019?

Wat waren jouw favoriete boeken uit 2020? Want laten we eerlijk zijn, welke boekenwurm kan er nou maar eentje uitkiezen..

In dit artikel staan affiliate links. Mocht je een van de boeken kopen dan kost het jou niks extra maar steun je mij en mijn blog doordat ik een klein percentage van het bedrag krijg.

Bewaar voor later op Pinterest.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Priscilla schreef:

  Lekker heerlijk lijstje!!!!! ????

 2. Saskia schreef:

  Leuk om je favoriete boeken te zien!

 3. Hemelse boeken schreef:

  Altijd moeilijk om uit zoveel moois te kiezen?

  1. eyeloveprint schreef:

   Zeker, vooral als je zoveel leest in een jaar ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *