Mijn favoriete boeken van 2019

Een soort wrap-up per maand doe ik nooit aan, maar het leek me wel leuk om de boeken te laten zien die ik in 2019 heb gelezen en dan de boeken die mij het meest zijn bijgebleven. Let op, dit zijn zeker niet allemaal nieuwe releases, ik lees vaak juist oudere boeken. Dus als je denkt, dit boek is al een (paar) jaar uit, dan heb je helemaal gelijk ?

Jinxed
Jinxed

Vooral door het onderwerp – robot dieren die functioneren als smartphone – maar ook omdat dit zo’n fijn en leuk boek was. Ik heb Jinxed toendertijd 4 en een half sterren gegeven, maar nu ik er zo op terugkijk, alleen al om het entertainment gehalte was deze echt wel 5 sterren waard! Ik wacht zo’n beetje het hele jaar al op nieuws over deel 2, en jahoor, deze wordt ook vertaald door Harpercollins, ik kan niet wachten!
Lees mijn recensie van Jinxed hier.

Koop Jinxed van Amy McCulloch bij Bol.com

Charmcaster en Soulbinder
Charmcaster Spellslinger serie Sebastien de Castell

Ik heb meerdere boeken van deze serie gelezen dit jaar en geniet altijd intens van deze serie. Dit waren deel drie en vier en volgend jaar ga ik verder met deel vijf, Queenslayer en het jammer genoeg laatste deel, Crownbreaker. Ik kan deze serie niet vaak genoeg benoemen want in korte tijd is hij namelijk naar mijn top 5 series geklommen. Er zit zoveel humor in deze boeken, vooral door de sarcastische hoofdpersonage Kellen en zijn ‘zakenpartner’ / eekhoornkat Reichis. Daarbij zijn er plot twists die je echt maar dan ook echt niet ziet aankomen, magie én is dit eindelijk een keer een serie waar het allemaal niet om de romance draait. Lees mijn recensie van deel 1 Spellslinger hier.

Koop deel 1 Spellslinger van Sebastiel de Castell bij Bol.com

Donkerblauwe Woorden
favoriete boek Donkerblauwe woorden Cath Crowley

Ik ben zo’n fan van dit boek! Deze heb je daardoor al vaker voorbij zien komen op mijn blog, dus sorry, maar hier komt hij gewoon nog een keer. Ik heb echt genoten van Donkerblauwe Woorden waarin mijn liefde voor boeken zo goed werd verwoord. Lees mijn recensie van dit boek hier.

Koop Donkerblauwe Woorden van Cath Crowley bij Bol.com

De tijd van de vuurbloemen
De tijd van de vuurbloemen Sarah Lark

Precies wat ik op vele momenten van dit jaar nodig had. Even verdwijnen naar een andere wereld en in dit geval de jaren 1800 in Nieuw-Zeeland. Niet alleen het verhaal van de hoofdpersonen, maar ook hoe het er in die tijd aan toeging slokte mijn aandacht helemaal op. Lees mijn volledige recensie hier.

Koop de Tijd van de Vuurbloemen bij Bol.com

Het Schaduwjaar
favoriete boek Het Schaduwjaar Kim Liggett

Iets wat ik niet had verwacht. De grote Young Adult hype van het jaar en het kon niet gekker, want ik deed mee! Normaal pakken de gehypete boeken mij niet maar deze.. misschien komt het omdat dit boek alle elementen heeft waar ik van hou, maar ik was echt helemaal verslaafd aan dit boek. Als je van dystopische survivalachtige boeken houd kan deze echt niet missen. Lees mijn recensie van dit boek hier.

Koop het Schaduwjaar bij Bol.com hier

Wundersmith
Wundersmith Wondersmid Nevermoor serie Jessica Townsend

Een middlegrade boek en deel 2 van de Nevermoor serie. Een serie waar ik voor het eerst weer een beetje het Harry Potter gevoel bij had. Ik lees normaal geen middlegrades, maar door Nevermoor kwam ik erachter dat deze voor een volwassene ook zeker de moeite waard zijn. Volgend jaar ga ik me dus eens verdiepen in het genre en kijken welke nog meer leuk zijn om te lezen. Gelukkig komt deel 3 van deze serie in ieder geval erg snel uit!

Koop deel 1 Nevermoor van Jessica Townsend bij Bol.com
Koop deel 1 Nevermoor van Jessica Townsend in het Engels bij Bol.com

Kraai & Koninkrijk
Kraai & Koninkrijk Leigh Bardugo

Ook een deel 2 die samen met het boek List & Leugens tot een duologie behoort. Deze vond ik nog beter in elkaar zitten dan het eerste boek en gaat eigenlijk over een groep criminelen, die je één voor één toch stiekem in je hart sluit. Heb jij deel 1 nog niet eens gelezen? Lees dan hier 5 redenen waarom je aan deze serie zou moeten beginnen.

Koop Deel 1 List & Leugens van Leigh Bardugo bij Bol.com

Dat waren mijn favoriete boeken van dit jaar en ik moet zeggen, ik zie duidelijk een patroon. Van bijna al deze boeken heb ik een recensie geschreven. Blijkbaar kan ik het bij echt goede boeken niet laten om er iets over te schrijven en deze een podium te geven. Ik hoop dan ook vaak dat het boek dan door meer mensen wordt gelezen. Mocht je dus ooit een boek door mij hebben gelezen, laat het me weten, vind ik leuk! 🙂

Zie mijn jaar in boeken op Goodreads

Mijn favoriete boeken van 2019

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *