Recensie: Tussen de Beesten en Wilde Rozen – Ashley Poston

Tussen de beesten en wilde rozen is natuurlijk een prachtig plaatje in je boekenkast. Als rozenliefhebber kon ik de cover dan ook niet overslaan, heb je de kroon van rozen alleen al gezien?! Maar is de inhoud ook zo mooi? Ik was ontzettend nieuwsgierig naar dit boek en begon dan ook meteen met lezen toen ik hem binnen had. Wat ik ervan vond? Dat vertel ik je hier in mijn recensie.

Tussen de beesten en wilde rozen
Ashley Poston
Uitgeverij: BestofYA

Tussen de Beesten en wilde rozen recensie eyeloveprint BestofYA

Synopsis
Cerys is veilig in het koninkrijk Aloriya. Er is geen ziekte of honger en er heerst al jaren vrede. Zo is het al sinds de eerste koning een deal maakte met de Vrouwe die het bos dat aan het koninkrijk grenst regeerde. Maar terwijl Aloriya opbloeide, werd het bos donker, vervloekt en verboden. Cerys weet dit maar al te goed: ze wist maar net te ontsnappen toen het bos haar vrienden en moeder vermoordde. Nu draagt Cerys een klein beetje van de vloek in haar bloed, een herinnering aan de dag dat ze alles verloor. Het grootste gevaar waar ze nu mee geconfronteerd wordt, als dochter van de tuinman, is de vervelende vos die haar maar niet met rust laat.

Als een nieuwe koningin wordt gekroond, dalen de dingen die lang verborgen lagen in het bos neer op het koninkrijk. Cerys wordt gedwongen te vluchten, met als enige metgezellen de kleine vos, een vreemde en krachtige beer en de magie in haar bloed. Het is aan haar om de legendarisch Vrouwe van het Woud te vinden en haar dorp te redden. Maar het bos is gevaarlijker dan ze ooit gedacht had en als de geheimen uit het verleden worden onthuld, is er alles voor nodig om te overleven.

Mijn mening

Let op, ik ga proberen te vertellen hoe goed ik dit boek wel niet vond. Maar ik weet nu al dat dat lastig gaat worden want wauw… wat was Tussen de beesten en wilde rozen goed! Van het begin tot het eind zit je meteen in het verhaal. Op de een of andere manier zag ik alles wat er gebeurde bij het lezen voor me. Als in een film. Een verfilming zou ik dan ook alleen maar toejuichen, dit wil ik op het grote scherm zien!

“Er bestonden geen verhalen over hoveniersdochters. Of bakkersdochters. Of smidsdochters. Wij bloeiden niet waar onze wortels niet groeiden. En dus aanvaardde ik dat ik in de geschiedenis zou verdwijnen net zoals elke andere hoveniers-, bakkers-, smids- of koopliedendochter.”

Tussen de beesten en wilde rozen gaat over Cerys die een hoveniersdochter is. Iets waar ze zich pijnlijk bewust van is. Ze draagt haar verleden van het ongeluk in het woud nog elke dag mee, door een vloek die ze toen opliep kan ze namelijk bloemen laten groeien met haar bloed. Het land Aloriya is veilig en er heerst vrede, waardoor Cerys er nooit aan heeft gedacht om iets anders te worden of te doen. Het is goed zoals het is, met haar vader en haar Vos en de bloemenwinkel. Hier kan haar nooit meer iets gebeuren. Totdat de kroning van haar beste vriendin, de prinses van Aloriya plaatsvind en er iets verschrikkelijk misgaat..

Stiekem dacht ik bij dit boek eerst, niet weer een sprookje.. maar Tussen de beesten en wilde rozen pakte gelukkig zo anders uit dan gedacht! Wat een verrassend, leuk en spannend boek was dit. Ashley Poston schrijft zo beeldend dat je meteen helemaal in het verhaal zit. Sommige delen waren iets voorspelbaarder, waardoor je soms als lezer al eerder door had hoe het in elkaar zat dan Cerys zelf. Toch was dit niet storend doordat alle actie en humor het ruimschoots goedmaakte en er nog genoeg mysterie overbleef. Door het hele verhaal heen had ik dan ook ontzettend veel ideeën en theorieën. Beetje bij beetje word het grote mysterie ontrafelt, waardoor het boek ontzettend verslavend is.

“Hoe zou dat zijn? Hoe wisten ze wat ze konden worden als niemand hun vertelde wat ze níét konden worden?

Kortom is Tussen de beesten en wilde rozen een heerlijk duister en meeslepend verhaal die je even wegvoert van de huidige wereld. Een magisch boek om je in te verliezen die je zeker niet wilt missen. Ik kan in ieder geval niet wachten om meer te lezen van deze schrijfster. Hopelijk worden er dan ook meer boeken van Ashley Poston vertaald.

Bedankt Best of YA voor het recensie-exemplaar!

Bestel Tussen de Beesten en Wilde Rozen bij Bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

Tussen de Beesten en wilde rozen Ashley Poston recensie Pinterest pin

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *