Deze series wil ik uitlezen in 2020

Wat is nou een beter begin van het jaar dan je To-be-read lijstje even uitmesten. Ik zag deze challenge voorbij komen bij Vanessa van mijn B.I.E.B. en werd meteen enthousiast. Hoe zonde is het namelijk wanneer je in een serie begint en deze door een of andere reden niet eens afmaakt. Zien welke series ik nog wil uitlezen dit jaar en welke ik mee ga stoppen? Lees dan snel verder.

Series uit eigen kast

Het belangrijkste vind ik de series uit eigen kast, deze hebben dus echt even prioriteit en wil ik als eerste uitlezen. Ten eerste wil ik mijn reread van de Harry Potter serie afmaken. Ik moest namelijk alleen deel 7 nog, maar de laatste maand van 2019 ging toch even anders dan gedacht. Verder ben ik gek van de Spellslinger serie, de laatste twee delen Queenslayer en Crownbreaker zijn nu uit én heb ik al gekocht dus die zijn dit jaar aan de beurt. Poison’s Cage heb ik onlangs kunnen toevoegen aan mijn boekenkast, met dit boek eindigt de duologie en nu het verhaal van het eerste deel Poison’s Kiss nog vers in mijn geheugen staat wil ik weten wat er verder gebeurt en hoe het verhaal eindigt. Verder mag een historische roman zoals De Legende van de Vuurberg, deel 3 van de Rata Station serie natuurlijk niet ontbreken. Op dit moment ben ik bezig in deel 2 en deze boeken zijn echt heerlijk. Ik heb mezelf dus voorgenomen om dit jaar sowieso deel 3, wat meteen ook de laatste is, nog te lezen.

En welke nog meer? Akata Warrior van Nnedi Okorafor, Het Labyrint der Geesten uit de serie Het Kerkhof der vergeten boeken van Carlos Ruiz Zafon, maar niet voordat ik de eerste drie boeken weer heb herlezen en ditzelfde geld voor de Reiziger serie van Diana Gabaldon. Ik was al ver, maar ga eerst alles weer herlezen.

Series van de bibliotheek

Dan de series die ik bij de bieb ga lenen. Ik ben erg van bieb boeken en hoef dan ook niet persé alles te hebben. Sommige boeken lees je een keer, zijn leuk, maar niet om nog een keer te lezen. In mijn boekenkast wil ik echt alleen de boeken houden waar ik intens van heb genoten en/of die ik nog een keer wil lezen. En om eerlijk te zijn, zoveel ruimte heb ik ook niet, stiekem zitten er zelfs al boeken in een deel van mijn kledingkast.

Een van de series die ik bij de bieb ga lenen is de Vrees Me serie van Tahereh Mafi. Ik ben nu bij het deel Weersta Me en heb echt een haat/liefde verhouding met deze boeken, maar ze worden naar mijn mening wel steeds beter. Verder wil ik Iskari de Piratendief lezen. Deel 1 zit wel in mijn kast, maar ik ben toch overgegaan naar de bieb. Ik ben benieuwd of in deel 3 alle verhalen uiteindelijk samen zullen komen. De eerste twee delen waren zo verschillend van elkaar dat ik het haast niet als een serie zie, maar ik vond elk verhaal op zichzelf wel erg leuk. En als laatste de Darkness Rising serie van Kelley Armstrong. Deel 1 vond ik nog niet heel geweldig, maar omdat de Darkest Powers series een van mijn favorieten was en in het volgende boek de karakters daaruit terugkomen wil ik deze serie nog een kans geven.

Series waar ik niet verder meega:
 • Everless van Sara Holland
 • De Overlevenden/the Darkest Minds van Alexandra Bracken
 • Obsidian van Jennifer L. Armentrout
 • Stad van Maskers / City of Masks van Mary Hoffman
 • Delirium Amoris van Lauren Oliver
 • Academicus Vampyrus van Richelle Mead
 • Voorlopers van Mirjam Hildebrand
 • Royals van Rachel Hawkins
 • Duizendhoog van Katherine McGee
 • Robijnrood van Kerstin Gier
 • De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
 • Magic Bites van Ilona Andrews
 • The Mortal Instruments van Cassandra Clare

Van deze eerste delen werd ik allemaal niet blij. Sterker nog, ik ben niet eens benieuwd naar hoe het verhaal verder zou gaan dus vind ik het zonde om deze nog een kans te geven. Genoeg andere leuke boeken, toch? 🙂

 • Women of the Other World serie van Kelley Armstrong
 • Lunar Chronicles van Marissa Meyer
 • Frankenstein van Dean Koontz
 • Royals van Erin Watt
 • Game of Thrones serie van George R. R. Martin (de boeken dan hé! 😉 )

Bij deze series was ik al erg ver, maar op een bepaald moment pakten ze me gewoon niet meer of hebben ze dat zelfs nooit gedaan en las ik koppig door. Wie doet er nog meer zo gek? Tijd om ze van de lijst af te halen dus.

Volgens mij was dat een beste opruiming, veel boeken stonden namelijk nog onnodig in mijn to-be-read / nog-te-lezen lijst. Of ik aan alle boeken uit deze lijst toekom weet ik niet, want er komen dit jaar natuurlijk ook weer heel veel andere leuke boeken uit. Maar ik vind het wel een fijn idee om een beetje te weten wat ik ga lezen dit jaar en daarbij een soort doel te hebben. Hopelijk heb ik tegelijkertijd jou ook geïnspireerd om je Goodreads of Hebban lijstje eens op te schonen.

Welke series wil jij echt uitlezen dit jaar?

Deze series wil ik uitlezen in 2020 boekenseries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *