ENG+NL Review Spellslinger / Vogelvrij – Sebastien de Castell


Spellslinger / Vogelvrij:
Author: Sebastien de Castell
Publisher: Meis&Maas

“History is written by the victors,’ she said, ‘but the truth has a way of revealing itself.”

Scroll down for the Dutch review

Spellslinger is one of those books that you have to read when you’re a fan of fantasy and magic. Kellen is turning 16, which means he has to show now that he is a real JanTep, a mage. When his magic isn’t showing and it seems that he’s becoming a ShaTep, which doesn’t only mean living like a non-magic but also a servant, he decides to change things up. At the same time he discovers that everything in his life is not as it seems. He meets Ferius Parfax who makes him see the world in a completely different way and teaches him even something more important. Because of the multiple plot twists in this story every page is a surprise, the writer Sebastien de Castell constantly fools you, which makes you have to throw away the theories you had, and replace them with completely new ones. The thing that makes the plot so original is that the head character this time isn’t the chosen one, or the person with the most power, Kellen is the complete opposite and is even seen as the weakling in his community. Because of this Spellslinger isn’t comparable to other stories, it’s full with humour, sarcasm, beautiful quotes and is a real recommendation to everyone who loves a strong and original plot.

We all got ugliness inside us, Kellen. Yours is worse? Then fight harder. Figure it out. But don’t you ever pretend you don’t have a choice.

Dutch review

Vogelvrij is echt één van die boeken die je moet hebben gelezen wanneer je van fantasie en magie houd. Kellen wordt bijna 16, wat betekent dat hij nu toch echt moeten laten zien dat hij een Jan’tep, een magiër is. Wanneer zijn magie uitblijft en het erop gaat lijken dat hij een Sha’tep wordt, wat niet alleen betekent dat hij als non-magiër door het leven zal moeten gaan, maar ook nog eens als bediende, moet Kellen het over een andere boeg gaan gooien. Tegelijkertijd ontdekt hij dat niet alles in zijn leven is zoals het lijkt. Hij ontmoet Ferius Parfax, die hem op een geheel andere manier naar de wereld laat kijken en hem nog iets veel belangrijkers leert. Door de vele plottwists is elke pagina weer een verrassing, de schrijver zet je constant op het verkeerde been waardoor de theorieën die je eerst had weer helemaal kunt omgooien en er weer vele nieuwe voor in de plaats komen. Wat het plot juist zo origineel maakt is dat de hoofdpersoon deze keer niet de uitverkorene is met de grootste of meest aparte krachten, Kellen is juist diegene die het zonder dit alles moet doen en eigenlijk zelfs als de zwakkere in de gemeenschap wordt gezien. Mede hierdoor is het boek niet te vergelijken met andere verhalen, het staat vol met humor, sarcasme en mooie quotes en is dan ook een echte aanrader voor iedereen die van een sterk en origineel plot houden.

“Ik wilde tegensputteren toen tot me doordrong dat ik op het punt stond de discussie aan te gaan met een wezen dat soortgenoten hoogstwaarschijnlijk begroette door aan hun achterste te snuffelen. Belachelijk. “

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *