Kerstcadeautjes inpakken?: inspiratie voor creatief en duurzaam inpakken

Het cadeautje is volgens sommigen het belangrijkste, maar ook bij de verpakking van vind ik het altijd superleuk als deze net dat extra iets heeft. Geeft toch even dat extra kerstgevoel. Deze kerst werd ik dan ook helemaal enthousiast van de DIY tips die ik tegenkwam op Pinterest. Het leuke is dat je vele ook nog eens op een meer milieuvriendelijke manier kan inpakken. Hoe? Dat laat ik zien in deze blogpost.

Voor de meeste ideeën geld hetzelfde, wees creatief en gebruik in plaats van nieuw materiaal eens oude boekpagina’s, het bruine verpakkingsmateriaal wat je vaak krijgt bij online bestellingen, pagina’s van oude tijdschriften (vooral de Flow heeft vaak leuke printjes/afbeeldingen) etc. Veel dingen die je normaal maar weggooit kan je namelijk vaak leuke dingen mee verzinnen.

Boekige kerstballen

Dit kerstcadeau was voor een vriendin die gek is van boeken, het bruine papier was van verpakkingsmateriaal die ik vaak krijg bij online bestellingen en de kerstballen zijn geknipt uit oude boekpagina’s. Met een zwarte stift teken je nog even de hengsels en touwtjes erop en voilà.

Oh dennenboom
Kerstcadeautjes

Simpeler dan deze kan bijna niet. Heb je in je tuin of in de buurt – natuurlijk niet zomaar aan de boom van je buurman gaan knippen ? – dennenbomen, haal er dan een takje van af en maak deze vast aan je cadeautje. Voor extra kerstvibes kan je er bijvoorbeeld nog een sterretje bovenop aan toevoegen. Tutorials met verschillende en wat meer ‘ingewikkelde’ varianten vind je hier.

Kerst tafelkleed
Kerstcadeaus inpakken

De cadeautje lijkt in eerste instantie te zijn ingepakt met inpakpapier, maar dit is eigenlijk een kersttafelkleed die we niet meer gebruikten. In plaats van zomaar weg te gooien heb ik de goede stukken bewaard, en hiervan cadeautjes ingepakt.

Sneeuwpop
Kerstcadeau ideeën sneeuwpop verpakking
*Foto van Pinterest

Voor de wat meer creatievelingen, deze sneeuwpop kan je maken van oud wit papier, een misgeprinte pagina, de andere kant of lege ruimte van een bestelbon, noem maar op.

Kaarsjes

In het voorbeeld zijn de kaarsjes gemaakt van washi tape. Natuurlijk kan je de kaarsjes ook uitknippen uit pagina’s van oude tijdschriften, boekpagina’s, overgebleven inpakpapier etc. Zelf bewaar ik soms wel eens inpakpapier en lintjes van cadeautjes die ik heb gekregen. Om ze dan later weer een tweede leven te geven.

Kerst Slinger
Kerstcadeau inpakken naamslinger

Dit cadeautje heb ik toendertijd gemaakt voor een verjaardag. Natuurlijk kan je in plaats van slingers ook sterren uitknippen om het kerstig te maken, met of zonder naam. Touwtje eromheen en klaar. Het leuke is dat je met dit bruine papier er ook nog op kan schrijven. Zo was dit pakketje een Blind Date met een boek en heb ik er later nog een aantal hints van het desbetreffende boek opgeschreven.

*extra*
Sinaasappelschijfjes
sinaasappelschijfjes kerstboom versiering
Foto door Thimbleandtwig.com

Leuk idee voor in de kerstboom, als decoratie of om bij een cadeautje in te doen en het ruikt ook nog eens heerlijk! Ga voor een tutorial naar deze website.

Hopelijk ben je met deze post op een aantal leuke ideetjes gekomen. Vind jij het leuk om je cadeautjes creatief in te pakken of ben je toch meer van het inpakpapier?

Klik hier voor nog meer inspiratie voor een groener leven.

Kerstcadeautjes inpakken inspiratie voor creatief en duurzaam inpakken

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *