Kookboek recensie: Every Day Vegan Budget Friendly – Lenna Omrani

Every Day Vegan Budget Friendly is het tweede kookboek van Lenna Omrani. Na haar eerste kookboek was ik al onder de indruk, maar na deze mag je mij chef Dionne noemen. Wat heb ik toch weer lekkere dingen gekookt! En met budget, het thema van dit kookboek. Kijk/kwijl je mee?

Inhoud

Every Day Vegan Budget Friendly is opgedeeld in hoofdstukken van de lengte van de bereidingstijd – van minder dan 20 minuten tot meer dan 60. Persoonlijk vind ik een opdeling per eetmoment makkelijker, zoals het geval was bij haar eerste boek. Je plant toch vooraf wat en wanneer je iets wilt maken. Sinds je de ingrediënten nog in huis moet halen.

Budget

Het thema van dit kookboek is budget, wat hier betekent dat alle recepten minder dan €3,50 per persoon kosten. Vooraan in het boek geeft Lenna nog extra budgettips zoals waar je het beste je ingrediënten kan kopen, wanneer welke ingrediënten in seizoen zijn – en dus goedkoper – en meer. Wil je veganistisch en gezond eten en tegelijkertijd op je portemonnee letten, dan doe je met dit boek een heleboel ideeën op.

Eet je gluten- of sojavrij? Bij elk recept wordt aangegeven of het recept vrij van deze ingrediënten is of dat het mogelijk is om deze te vervangen. 

Titel: Every Day Vegan Budget Friendly
Auteur: Lenna Omrani
Prijs: €24,99
Kosmos Uitgevers

Every Day Vegan Budget Friendly Lenna Omrani

Sinaasappel partytaart

Kookboek recensie Lenna Omrani sinaasappel party taart

Maak je geen zorgen, de sinaasappels bovenop waren niet verbrand. Ik heb alleen ietwat andere ingrediënten gebruikt, zoals kokosbloesemsuiker en speculaaskruiden in plaats van suiker en pure kruidnagel. Maar wat was deze taart lekker! Het deed mij heel erg denken aan kruidcake, met een heerlijk sinaasappeljam-laagje er bovenop. Dikke aanrader!

* Het sap van de gekookte sinaasappels – voor de bovenste laag taart – was te lekker om weg te gooien, dus dat heb ik bewaard. Zo kan ik daarmee weer andere lekkere gerechten creëren, zoals ‘ranja’ voor de kokosyoghurt en een sausje voor peer in de oven. Meer budgetproof had ik dit gerecht niet kunnen maken.

Bieten falafel

Every Day Vegan Budget Friendly Lenna Omrani Bietenfalafel

Dit leek me een ideaal bijgerecht om te maken met de salade en aardappels die ik nog in huis had. Van het originele bietenfalafel recept vond ik de smaak nogal neutraal, eigenlijk een beetje zoals uit de winkel. Gelukkig kon ik het recept nog een tweede keer uitproberen, met veel meer kruiden. Ik had namelijk niet gezien dat dit recept voor 4-6 personen was en heb dus veel te veel gemaakt. Een geluk bij een ongeluk.  

Knolselderijsoep

Every Day Vegan Budget Friendly Lenna Omrani Knolselderijsoep

Deze soep wou ik al zo lang een keer maken! Ik heb ooit knolselderij-pastinaaksoep in een restaurant geproefd en sindsdien ben ik altijd nog op zoek naar hét recept. Deze soep kwam aardig in de buurt en was ontzettend makkelijk en snel te maken. Zeker een recept dat ik snel weer ga herhalen, wanneer de porties in de vriezer op zijn.  

Hartige kerrie-havermout ‘risotto’

Vegan Kerrie Havermout Rissoto Lenna Omrani

Verrassend recept, erg makkelijk te maken, maar tegelijkertijd ook eentje die met het eten van al snel ging vervelen. Niet eentje die ik dus snel weer zou maken. Ook al was de ‘risotto’ wel erg budget en kan deze makkelijk gemaakt worden met de overgebleven ingrediënten en groentes die je nog in huis hebt.

Conclusie

Every Day Vegan Budget Friendly heeft mij weer geïnspireerd om nieuwe combinaties uit te proberen. Zo heb ik voor deze recensie geheel verschillende gerechten uitgekozen, maar zijn er nog genoeg andere recepten die ik wil uitproberen. Bijvoorbeeld de kurkuma-bonenballetjes, smokey linzenstoof met aardappelpartjes, granolacups met kokosyoghurt en fruit, frambozencrumble uit de oven en champignon-kokoscurry met rijst. Ook zag ik bij een soep een receptje van kokosbacon staan waar ik heel nieuwsgierig naar ben. Als je mij volgt op mijn instagram @eyeloveprint zie je het vast snel voorbij komen.

Every Day Vegan Budget Friendly Lenna Omrani kookboek
Bestel Every Day Vegan Budget Friendly – Lenna Omrani bij Bol.com

(Dit is een affiliate link. Jij betaalt dezelfde prijs en ik krijg een klein percentage van die prijs mee, wat mij weer verder helpt.)

Bewaar voor later op Pinterest

Lenna omrani kookboek recensie Pinterest eyeloveprint

Bedankt Kosmos Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Wist je dat dit het tweede kookboek van Lenna Omrani is? Mijn recensie van haar eerste kookboek lees je hier. Benieuwd naar meer budgettips? Op deze pagina vind je er meer, van vegan eten tot (luister)boeken, cadeautjes (inpakken) en meer..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *