Recensie: De Roep van het Hart – Kiera Cass

Kiera Cass is sinds de Selectie serie een van mijn favoriete schrijfsters. Zit je in een leesdip of wil je even alles om je heen vergeten dan zijn haar boeken de perfecte remedie. Nu haar nieuwe boek De Roep van het Hart uit is – en het is weer een verhaal met royalty! – moest ik deze natuurlijk meteen lezen. Wat ik ervan vond? Dat lees je hier.

De Roep van het Hart
Kiera Cass
uitgeverij: Best of YA

Synopsis

Als prinses van Kadier is Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar dat betekent ook dat ze er geen enkele zeggenschap over heeft: alles wordt voor haar besloten. De band met haar vader, de koning, is niet meer zo liefdevol als vroeger en binnenkort zal Annika moeten trouwen met als enig doel politiek gewin. Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het leger en hij hoopt ooit de gestolen troon terug te kunnen veroveren. Liefde is wel het laatste waar hij aan denkt. Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook… Een sprookjesachtig boek in de sfeer van de succesvolle Selection-serie.

Mijn mening

De roep van het hart wordt afgewisseld tussen de twee personages Annika en Lennox. Annika is de prinses van Kadier. Een sterk personage die niet alleen gracieus is, maar ook zichzelf heeft geleerd – door middel van zwaardvechten en sloten pikken – om niet weerloos en afhankelijk te zijn. Lennox leeft in het ongeclaimde land. Onderdrukt door zijn leider heeft hij moeten doen wat hij kan om te overleven. Moorden, soldaten meedogenloos opleiden en voor geen enkele klus terugdeinzen. Niks houd hem tegen om zijn beloofde land Kadier terug te veroveren. Want dan zal alles immers beter worden..

De interessante karakters zorgen ervoor dat De roep van het hart niet het typische sprookje is wat we gewend zijn van de schrijfster. Annika is niet de standaard prinses en de karakters hebben allemaal een diepere laag wat hen denken en doen verklaard. Ook al voelde de verhaallijn op zichzelf in grote delen totaal ongeloofwaardig. Het leven van de koninklijke familie, de ‘onontkoombare’ gevolgen van bepaalde gebeurtenissen, mij ging het vaak net even allemaal te makkelijk. Doordat de boeken van Kiera Cass altijd moeiteloos te lezen zijn – en toch een beetje guilty pleasure zijn – nam ik dit voor lief. De erg cheesy romantiek daarmee ook 😉 Het feit dat er een echt einde aan dit boek zit zonder openstaande vragen maakt dat ik dit verhaal nog meer kan waarderen. De roep van het hart is een boek die weer zorgt voor een heerlijke afleiding en pauze tussen alle drukte door.

Bedankt uitgeverij Best of YA voor het recensie-exemplaar

(Dit is een affiliate link, kost jou niks meer, maar geeft mij een klein percentage van de prijs wat mij weer verder helpt.)

Bewaar voor later op Pinterest

De roep van het Hart Kiera Cass Recensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *