Recensie: De storm van de echo’s – Christelle Dabos

Het laatste deel in een serie is altijd opwindend en triest tegelijk. Je wil weten hoe het verhaal eindigt, maar ook dat het nooit tot een einde komt. Met De storm van de Echo’s eindigt echter de Spiegelpassante serie. Benieuwd wat ik van dit deel vond? Je leest het hier.

Nog niet bekend met deze serie? Lees dan eerst de recensie van De ijzige verloofde.
Al wel het eerste deel gelezen, maar nog niet de volgende delen? Lees dan hier de recensie van De vermisten van Maneschjn of die van deel drie Het geheugen van Babel.

De Storm van de Echo’s
Christelle Dabos
VIB Young Adult / Luitingh-Sijthoff

Synopsis
De storm van de echo’s is het vierde en laatste deel uit de betoverende Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Tot Ophelia’s grote schrik zijn de arken aan het instorten. Geen ark wordt gespaard. Babel, de Pool en zelfs Ophelia’s geliefde Anima zijn verwoest. Om een totale vernietiging te voorkomen, moeten Ophelia en Thorn – nu ze weer herenigd zijn – de dader vinden. Maar hoe doe je dat zonder te weten hoe hij of zij eruitziet? Ophelia en Thorn gaan op zoek naar de echo’s van het verleden en het heden, in de hoop het antwoord te vinden. Maar lukt dit ze voordat alle arken compleet weggevaagd zijn?

Mijn mening

De storm van de echo’s is mysterie ten top, maar een ontzettend complex verhaal. Zo erg zelfs dat ik dit boek met veel pauzes heb moeten lezen. In tegenstelling tot de vorige delen waarbij de fantasy de overhand had, voelde dit deel meer als een detective. Alleen was het mee speculeren er deze keer niet bij. Christelle Dabos heeft ontzettend veel plots en twists in dit verhaal verwerkt. Toch was ik onder de indruk. Wanneer je zo’n verhaal kan neerzetten denk ik niet dat je creativiteit en fantasie ooit opraakt. Erg knap gedaan.

Jammer genoeg kwam de complexiteit het leesplezier niet altijd ten goede. Soms werden passages daardoor te langdradig of kon er wel meer actie in. Niet helemaal het einde wat je na zo’n serie verwacht en waar je op hoopt. Wel bewonderenswaardig bedacht, net als de rest van de gehele serie.

Bedankt VIB Young Adult voor het recensie-exemplaar.

(Dit is een affiliate link, kost jou niks meer, maar geeft mij een klein percentage van de prijs wat mij weer verder helpt.)

Bewaar voor later op Pinterest

De Storm van de Echo's Christelle Dabos Recensie Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *