Kookboek recensie: Every Day Vegan – Lenna Omrani

Ken je het Instagram account van Lenna Omrani al? Ik word altijd ontzettend enthousiast van haar foto’s en recepten. Haar eerste fysieke boek Every day vegan moest ik dan ook uitproberen. Van Kosmos mocht ik hem recenseren en natuurlijk heb ik daarbij een aantal receptjes uitgeprobeerd. Twee ontbijtjes, avondeten en snackballetjes die ik heb toegevoegd aan de spaghetti. Benieuwd geworden naar mijn creaties of fiasco’s? Kijk/lees dan snel verder.

Lenna Omrani werkt niet alleen met vegan ingrediënten, maar let ook veel op gluten en suikers. Haar recepten zijn vaak erg puur. Pakjes en zakjes hoef je dan ook niet te verwachten in dit boek. Wat me opviel is dat er wel erg veel recepten waren met cacao en de favoriet van Lenna, de zoete aardappel. Zelf eet ik geen cacao dus vielen die recepten grotendeels jammer genoeg af. Gelukkig bleven er daarnaast nog genoeg recepten over! De recepten zijn onderverdeeld in de kopjes ontbijt en lunch, soepen en salades, snacks en tussendoor, hoofdgerechten, desserts, feestelijke recepten en manfood.

Vooraan in het boek vind je ontzettend goede tips en duidelijke uitleg voor vegan bakken en je voorraadkast. Voor alle niveaus – van beginnend tot al jaren vegan – dus een interessant boek.

Every Day Vegan Lenna Omrani kookboek

Titel: Every day vegan
Auteur: Lenna Omrani
Prijs: €22,50
Kosmos Uitgevers

Lemon poppyseed overnight oats

Ik ben niet zo’n fan van pap dus ging ik er vanuit dat overnight oats vast niet voor mij weggelegd zou zijn, echter weet je het niet als je het niet probeert dus vol goede moed heb ik dit recept gemaakt. Één ding moet ik het recept wel nageven, ik keek in ieder geval ontzettend uit naar mijn ontbijtje/lunch de volgende dag. In plaats van de blauwe bessen heb ik mango gebruikt sinds ik niet zo’n fan ben van de blauwe bes in koude recepten, kokos/rijstmelk in plaats van amandelmelk + wat als tip was toegevoegd, stukjes dadel. En ik vond het toch lekker! Heerlijk dit makkelijke en snelle recept, ik werd dan ook meteen nieuwsgierig naar de andere ontbijtjes.

Overnight oats recept
Mango smoothie bowl

Mijn nieuwe favoriete ontbijt! Ontzettend fijne combinatie de mango met gember en kurkuma. En zo gemaakt.

Mango Smoothie bowl recept
Zweedse balletjes

De zogenoemde vegan variant op de Zweedse balletjes van IKEA. Eerlijk gezegd heb ik die helemaal nog nooit gegeten dus vergelijkingsmateriaal had ik dan ook niet. Ik heb de balletjes zelf – zoals je kan zien op de foto – gebruikt voor door de spaghetti, maar ze waren ook heerlijk om zo op te eten. Deze balletjes zijn gemaakt van kastanje champignons, linzen, havermout en meer.

Vegan zweedse balletjes recept uit Every Day Vegan Lenna Omrani kookboek
Smokey vegan burger

Heel benieuwd! Dit recept stond onder het kopje ‘Manfood‘. Ik had nog nooit zwarte bonen gegeten dus ook hier was ik weer sceptisch. Het resultaat, een echte burger met een goede structuur. Naar mijn smaak moesten er toch wat chili vlokken op, maar verder was ik blij verrast. Deze burger smaakte heerlijk tussen een (eigengemaakt) broodje.

Smokey Vegan Burger recept uit Every Day Vegan Lenna Omrani kookboek

Next up van de recepten die ik wil proberen uit Every Day Vegan: vegan crème brûlee, super green soep, appeltaart teff-pap, zoete aardappel gnocchi, groentebrood, zoete aardappel pizza met artisjok en zoveel meer! Mocht je mij volgen op instagram dan ga je het zo nu en dan zeker voorbij zien komen.

Conclusie

Ik geloof dat dit mijn eerste echte kookboek is waar ik zo enthousiast over ben. Zeker waard om aan te schaffen wanneer je vegan eet en het ook graag zo puur mogelijk houd qua ingrediënten. Door dit boek ga ik toch weer even wat verder uit mijn comfortzone. Ik zag via instagram dat Lenna al bezig is met haar tweede kookboek, ik kan niet wachten!

Every Day Vegan Lenna Omrani kookboek
Bestel Every Day Vegan – Lenna Omrani bij Bol.com

(Dit is een affiliate link, kost jou niks meer, maar geeft mij een klein percentage van de prijs wat mij weer verder helpt.)

Bewaar voor later op Pinterest

Pinterest pin Kookboek recensie Every Day Vegan Lenna Omrani

Bedankt Kosmos Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

Benieuwd naar meer vegan content? zoals waar je vegan en glutenvrije taart kan bestellen? Lees dan vooral deze artikelen op mijn blog.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *