Wat bookstagram mij heeft gebracht

Een aantal jaren geleden begon ik mijn bookstagram (= hetzelfde als instagram alleen post je dan over boeken). Dat het mij zo ontzettend veel zou brengen had ik echter nooit verwacht..

Waarschuwing: Deze blogpost kan ervoor zorgen dat je zelf ook een bookstagram wil 😉

link naar mijn instagram/bookstagram

Hoe het begon

Een aantal jaar geleden werd ik ernstig ziek. Ik kon vrij weinig, moest veel rusten en alles waar ik voor de tijd plezier uithaalde lukte niet meer. Via het persoonlijke instagram-account wat ik toen had zag ik allemaal leuke boekenbox accounts zoals de owlcrate, fairyloot en celebratebooks en van daaruit kwam ik opeens allemaal accounts met boekenfoto’s tegen. ‘Dat wil ik ook!’, dacht ik toen. Plus ik had een oude spiegelreflexcamera die ik nog wou uitvogelen. Al snel begon ik willekeurige foto’s te schieten, van mijn boekenlegger(s), de boeken die ik had en uiteindelijk ook bibliotheekboeken, want zoveel boeken had ik zelf toen nog niet. Uiteindelijk kocht ik een foto-achtergrond en begon mijn account te groeien.

Wat bookstagram mij heeft gebracht?


• Ik kan mijn creativiteit kwijt in mijn foto’s. Hiervoor ontwierp ik veel als grafisch ontwerper. Het ontwerpen miste ik heel erg – want dat was qua energie niet mogelijk – maar fotograferen, dat kon ik wel! Langzaam leerde ik de camera dan ook steeds beter kennen. Het fotograferen en schrijven vond ik uiteindelijk zelfs zo leuk dat ik deze blog ben begonnen.

Mijn liefde voor boeken is terug! Eerlijk gezegd is het nooit weggeweest. Ik heb het altijd heerlijk gevonden om boeken te lezen. In de trein op weg naar het werk, school, ‘s avonds voor het slapengaan. Sinds bookstagram is dit echter wel zwaar vermeerderd. Ik lees veel meer boeken, kan met gelijkgestemden hierover praten en doe dat dan ook veel 😉 Nog een fijne bijkomstigheid wat je misschien wel herkent, waar ik daarvoor mijn leeshobby nog wel eens geheim hield ben ik nu gewoon open over mijn liefde voor boeken.

• Vriendinnen! Iets wat ik totaal niet had verwacht, maar ik heb echt zoveel leuke mensen leren kennen door bookstagram. Een aantal spreek ik zelfs dagelijks, niet alleen over boeken, maar over van alles. Door gezondheidsomstandigheden en nu natuurlijk corona heb ik jammer genoeg (nog) niet iedereen kunnen ontmoeten, maar wanneer het weer kan gaan we zeker afspreken.

De Sterrengever Jojo Moyes Bookstagram
De winnende foto met De Sterrengever van Jojo Moyes

• Een overnachting in een sterrenkubus! Oké ook hier maakt Corona het even flink moeilijk waardoor ik de datum steeds heb moeten verplaatsen, maar volgend jaar gaat het hopelijk toch echt gebeuren. Ik won een fotochallenge van Bookspot en daarbij de prijs van een overnachting in een sterrenkubus. Iets wat stiekem al heel lang op mijn wishlist stond. In de bookcommunity zijn trouwens vaker leuke winacties, met allerlei originale opdrachten of zoals dit, een fotochallenge. Altijd erg gezellig om aan mee te doen.

• Ik vind het heerlijk om met gelijkgestemden te kletsen. Mensen die het niet gek vinden als je zaterdagavond liever een boek leest in plaats van een ‘wilde’ avond uit. Die snappen hoe verzeild je kan raken in een verhaal en hoeveel je van karakters kunt houden.

• Veel ontdekkingen van nieuwe en ‘oude’ boeken. Een ding is in ieder geval zeker, je nog-te-lezen lijstje wordt nooit kleiner.

Midnight Sun Twilight in Forks Stephenie Meyer Bookstagram

• Doordat mijn account flink is gegroeid heb ik het voorrecht gehad om ook boeken te mogen recenseren. Stuk voor stuk zijn ze natuurlijk speciaal, maar het boek Midnight Sun was toch echt wel de kers op de taart. Twilight en Harry Potter waren de enige boeken die ik had toen ik begon, beide series heb ik stukgelezen. Dat ik het nieuwe boek in de Twilight serie mocht recenseren én nu een handtekening van Stephenie Meyer heb was dan ook wel erg bijzonder.

& last but not least, een hele volle boekenkast! Zo erg dat al mijn boeken zelfs niet meer in de kast passen en ik iets anders moet gaan verzinnen. Door bookstagram ben ik dus inderdaad meer boeken gaan kopen en verzamelen. Ook al ben ik ook nog steeds gek van de bieb natuurlijk, maar met deze budgettips kwam ik ook al heel ver.

Heb jij een bookstagram account of wil je er nu juist een? Wat is het belangrijkste of leukste wat bookstagram jou heeft gebracht?

Bewaar voor later op Pinterest

Wat Bookstagram mij heeft gebracht Pinterest

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Priscilla schreef:

  Jaaaa!!!! Wat een heerlijke blog dit! En zo blij dat ik jou heb leren kennen! Ben gek op je foto’s ook en stiekem ontzettend jaloers haha! ?

  1. eyeloveprint schreef:

   Awh wat superlief je reactie! Dank je wel! ??

 2. johanna schreef:

  Leuke post. En het motiveert mij misschien ook wel om een bookstagram te maken. Meer nog als een boekenblog, omdat ik mijn reviews al ergens anders schrijf. Maar wie weet. De door jouw genoemde pluspunten (op de volle boekenkast na) zijn heel overtuigend. Voor mijn overvolle boekenkast moet ik een andere oplossing vinden. Succes.

  1. eyeloveprint schreef:

   Wat leuk om te horen! Laat het me zeker weten als je toch besluit om een bookstagram aan te maken 🙂 Ja de volle boekenkast is maar bijzaak toch 😉 volgens mij is dit een probleem van elke boekenliefhebber.

 3. Jennifer schreef:

  Wat een leuke blogpost Dionne! En natuurlijk is onze vriendschap een van de beste dingen die mij is overkomen dankzij Bookstagram 😉

  1. eyeloveprint schreef:

   ? niet zo lief doen jij! Maar helemaal mee eens!❤️

 4. Céline schreef:

  De Bookstagramcommunity is zo leuk! Je haalt er zoveel energie uit, vind ik.

  1. eyeloveprint schreef:

   Zeker! Dat heb ik nou ook. Ook al moet ik me er soms wel aan houden om er minder op te kijken haha, het is best een beetje verslavend.

 5. sonja schreef:

  erg leuk! ik heb het ook ooit overwogen, maar ik lees alleen digitaal, en een Kindle kan je nu eenmaal niet zo creatief fotofgraferen als echte boeken.
  Wel ben ik ook dol op lezen. Ben in mijn 89ste boek van dit jaar bezig!

  1. eyeloveprint schreef:

   Wat veel! Netjes! Ik zit meestal rond de 40 boeken aan het einde van het jaar. Ik lees wel vaak dikke boeken, maar dan nog, zoveel als jou red ik denk ik niet. Ah snap ik, toch zie je daar ook best wel veel accounts van. Mensen met e-readers, of audiobooks op mobieltjes. Maar het lijkt me inderdaad lastiger om te fotograferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *