Zero Waste kalender van Veerle Colle

Ik ben erg geïnteresseerd in een gezonde levensstijl, maar wat goed is voor jou gaat ook vaak hand in hand met het milieu. Toen ik de Zero Waste kalender van Veerle Colle tegenkwam was ik dan ook meteen nieuwsgierig. Wat voor tips zou ik hier nog uit kunnen halen? En zou dit ook te doen zijn met een laag budget? Ik vertel je er hier meer over.

Zero Waste Kalender van Veerle Colle
Zero Waste kalender met herbruikbare doos

Zero Waste kalender
Auteur en illustrator: Veerle Colle
Uitgeverij: Van Halewyck
€18,50

Toen ik deze kalender binnenkreeg moest ik moeite doen om niet meteen alle pagina’s te bekijken. Ik ben er namelijk zo een die altijd alles tegelijk wil doen, het alles of niets principe. Het liefst zou ik dan ook meteen alle dagen afgaan en kijken wat ik allemaal kan verbeteren. Maar dat is juist de manier waardoor je vaak niet slaagt. Het leuke vind ik dan ook dat je met een kalender eerder kans hebt dat je bewust stap voor stap je leven meer zero waste kan maken. Terwijl het bij een boek al snel boven je hoofd groeit. Want waar begin je, en wat doe je het eerst?

Zero Waste Kalender voorbeeld
Klik op de foto om de pagina van dichtbij te kunnen zien

Al snel kwam ik erachter dat je met de duidelijke tips en leuke illustraties van Veerle Colle je levensstijl op een rustige manier kan veranderen. De tips die in de kalender staan helpen je niet alleen om afvalvrij, maar vaak ook gezonder en minimalistischer te leven. Én daarbij ook nog eens geld te besparen!

Zo staan er seizoensgebonden tips in zoals in december om je eigen kerstversiering te maken, met Dierendag oude handdoeken te brengen naar het dierenasiel. Tips om in de zomer eens een veggie barbecue te houden, voor festivals een spork (vork en lepel in één) mee te nemen. Natuurlijke trucjes om je fruit, groente, baksels langer houdbaar te maken, je wc fris te houden met etherische olie (1 druppel op de binnenkant van de wc-rol) in plaats van een luchtverfrisser. Maar ook genoeg tips waar ik zelf geen weet van had zoals het bestaan van een plantenasiel, het speelgoedabonnement of het feit dat je in plaats van bakpapier ook een herbruikbare bakmat kan kopen. Het inspireert in ieder geval enorm om bepaalde dingen in het leven eens anders te doen dan anders. Om te experimenteren, ergens anders je inkopen te doen en nieuwe ervaringen op te doen.

Klik op de foto om de pagina van dichtbij te kunnen zien

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de 366 tips die in deze kalender staan. Het lijkt me dan ook leuk om over een tijdje weer een blogpost hierover te schrijven. Maar dan met een update met wat ik zelf allemaal heb gedaan, geleerd of verandert door deze kalender.

Ben je net als ik ook zo enthousiast geworden om (meer) afvalvrij te leven? Dan zou ik zeker de Zero Waste kalender van Veerle Colle aanschaffen. Om helemaal in het thema te blijven kan je hem het beste bij de boekhandel of afvalarme winkel in de buurt halen. Maar natuurlijk zijn ze ook online verkrijgbaar 😉

Bedankt Van Halewyck voor het recensie-exemplaar

Bestel de Zero Waste kalender bij de Bruna hier

Nog meer tips? Veerle Colle maakt ook podcasts samen met haar broer onder de naam E!Colle waar ze hun geslaagde uitdagingen en moeilijkheden delen van het afvalarm leven.

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *