Recensie: De bedrogene – Kiera Cass

Het eerste deel De beminde eindigde met een ontzettende plottwist, des te meer reden waarom ik De bedrogene zo snel mogelijk wou lezen. Want hoe zou het verdergaan met Hollis, na al haar verliezen en heftige gebeurtenissen? Benieuwd wat ik van het tweede en laatste deel vond? Lees dan snel verder.

Heb je het eerste deel De beminde nog niet gelezen? Lees dan eerst deze recensie.

De bedrogene
Auteur: Kiera Cass
uitgeverij: Best of YA

“Ik was bereid te sterven, Hollis. Ik heb altijd geweten dat dat kon gebeuren. Wat heel moeilijk is, is leven terwijl anderen er niet meer zijn.”

Synopsis
Kun je je hart volgen als het gebroken is?

Nadat Hollis het koninkrijk Coroa is ontvlucht en ze de herinnering aan Silas achter zich heeft gelaten, probeert ze zich aan te passen aan het leven in Isolte. De genegenheid van de Eastoffes is hierbij meer dan welkom. Maar de rust die Hollis heeft gevonden zou weleens verstoord kunnen worden door Etan, een norse neef met een afkeer van Coroa en iedereen die ervandaan komt.

Mijn mening

Na alles wat Hollis heeft meegemaakt besluit ze met haar enige – aangetrouwde Isoltische – familie die ze nog heeft te vertrekken naar het naastgelegen land, Isolte. De wrede koning Quinten regeert daar al jaren waardoor zij en haar dierbaren nooit veilig zullen zijn. Een risicovol plan, maar toch gaan ze terug om plannen te smeden om de koning af te zetten. Niet wetende dat Hollis als buitenstaander misschien wel eens de sleutel kan zijn voor het einde aan zijn bewind.

De bedrogene mag dan voorspelbaar zijn, voor mij was dit boek precies wat ik nodig had. Even geen zwaar verhaal of veel stof tot nadenken. Met de nodige plotwendingen is De bedrogene een heerlijk vermakelijk verhaal waarin Hollis in een kort tijdsbestek ontzettend veel meemaakt. Het boek blijft dan ook boeien tot het eind, ook al weet je stiekem al welke kant het op gaat.

“Als we gingen strijden, moesten we iets hebben om voor te strijden voor de vrijheid om ons eigen eten te kiezen of om zo ver te rijden als we droomden. Voor de hoop van morgen of bloemen in ons haar. Het grote en het kleine; het was allemaal belangrijk.”

Dit is weer een boek die ik gewend ben van Kiera Cass, een fijne schrijfstijl, een verhaal dat leest als een trein en je gedachtes even laat zijn voor wat het is. Kortom een heerlijke duologie, mocht je in een (lees)dip zitten dan halen deze boeken je er geheid uit.

Bedankt Best of YA voor het recensie-exemplaar.

Bestel hier De bedrogene bij Bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

Recensie De bedrogene Kiera Cass Pinterest pin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *