Leuke boekenplekjes in Twente

Of je nou wel of niet op vakantie gaat, in eigen land nieuwe steden/dorpjes ontdekken kan gelukkig altijd. Mocht je dus een echte boekenwurm zijn en toevallig in Twente zijn of hier wonen, vergeet dan zeker niet om deze leuke boekenplekjes eens te bezoeken. Extra leuk, corona of niet, deze plekjes zijn altijd open.

*Tip: bewaar deze blogpost als bladwijzer zodat je hem later terug kan vinden.

‘t Boekenbosje

't Boekenbosje leuke boekenplekjes in Twente

Dit mooie boekenplekje in Albergen bestond eerst uit een pipowagen vol met boeken. Door de gemeente moest deze jammer genoeg weg, maar in de plaats daarvoor staat er nu een – volledig in Efteling stijl – stenen boekenhuisje. Met naar eigen zeggen wel 4000 boeken. Niet alleen is de plek heel mooi, maar de omgeving eromheen is ook ontzettend rustgevend. Echt een fijn plekje om even tot rust te komen. De boeken kosten allemaal 1 of 2 euro en het huisje is geopend van Pasen tot oktober van 10 tot 17 uur. De eigenaresse heeft ontzettend goed nagedacht om deze plek voor iedereen beschikbaar te maken, zo is het Boekenhuisje en geplaatste toilet rolstoeltoegankelijk gemaakt. Wel is het even lastig om door het gras heen te komen sinds er geen pad naartoe loopt. Hou hier dus wel rekening mee. Adres: Steenkampsweg 5 in Albergen

't Boekenbosje Albergen boeken Twente Overijssel

Boekenhuisje

Boekenhuisje Vasse leuke boekenplekjes in Twente

Het Boekenhuisje ligt in het toeristische plaatsje Vasse. Bij het restaurant tante Sien staat hier voor het terras – en naast een ijskar – een Boekenhuisje waar je boeken kan ruilen of meenemen zonder dat je ze weer terug hoeft te brengen. Zelf kwam ik met een behoorlijke buit thuis en nam ik maar liefst vier boeken mee waaronder drie thrillers en een roman. Vorige keer kwam ik met een young adult boek thuis en moest ik me ook al inhouden om niet meer boeken mee te nemen. Mocht je vooral boeken willen ruilen dan zou ik er dus zeker een aantal meer dan normaal meenemen. Adres: Denekamperweg 210 in Vasse / Restaurant Tante Sien.

Boekenhuisje Vasse boekig Twente

De Boer’n Bieb

De Boer'n Bieb Vriezenveen leuke boekenplekjes in Twente

Iedereen kent denk ik het concept van minibiebs nu wel – een kleine bieb bij iemand aan huis waar je boeken kan lenen en/of ruilen. Er zijn dan ook genoeg minibiebs te vinden hier in de buurt (te vinden op minibieb.nl en minibibliotheek.nl) maar De Boer’n bieb vind ik zo’n bijzonder uiterlijk hebben dat hij een speciaal plekje in dit rijtje verdient. De Boer’n bieb is gemaakt van een oude silo die helemaal opgeknapt en beschilderd is met een koe op de ene kant en een kuiken op de andere kant van de silo. Ontzettend leuk gemaakt! Binnen vind je allerlei soorten boeken van thrillers tot feelgood en erg veel kinderboeken. Adres: Westerweilandweg 17 in Vriezenveen *De bieb heeft wel een opstapje.

De Boer'n Bieb leuke boekenplekjes in Twente

De Grote Bavenkelsboekenboom

De Grote Bavenkelsboekenboom Bornerbroek boekenboom leuke boekenplekjes in Twente vakantie uitje

Hier stond eerst een oud minibiebje, maar deze plaats is helemaal getransformeerd naar een ontzettend gezellig picknickplaatsje met een unieke boekenboom. Thrillers, Romans, feelgoods, allerlei genres staan in de kast en deze kan je lenen of ruilen tegen je eigen uitgelezen boeken. Adres: Grote Bavenkelsweg & Maatkampsweg (op de kruising van) in Bornerbroek *Tip, in de omgeving van de boekenboom (Nijreesbos/de Doorbraak) kan je ook heerlijk wandelen/fietsen.

De Grote Bavenkelsboekenboom Bornerbroek boekenboom leuke boekenplekjes in Twente vakantie uitje

Nog op zoek naar een originele overnachting in Twente? Lees dan even deze blogpost over mijn overnachting in een Sterrenkubus waar je kan slapen onder de sterren.

Bewaar voor later op Pinterest

Leuke boekenplekjes in Twente Pinterest

Ken jij nog meer leuke boekenplekjes in Twente? Laat het dan zeker weten in de comments!

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nancy schreef:

    Wat leuk die boekenplekhes in Twente! Je mag de Grotebavenkelsboekenboom er wel aan toevoegen. Gratis een boek dankzij de samenwerking met de bibliotheek het Brooker book in Bornerbroek. Ook een prachtig boekenplekhes. Beide hebben een eigen facebook site voor meer info.

    1. eyeloveprint schreef:

      Wat ontzettend leuk! Ik had hem inderdaad al voorbij zien komen, maar ben er zelf nog niet aan toegekomen om het te bezoeken. Ga het plekje zeker toevoegen wanneer ik ben geweest! ☺️ Bedankt voor je berichtje ✨

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *