5x Netflix series die jij nog niet kent

Het valt me vaak op dat iedereen dezelfde series kijkt dus dacht ik, daar ga ik verandering in brengen! Of in ieder geval een poging tot 😉 in deze post ga ik jou dan ook 5 heel verschillende series laten zien waar ik zelf groot fan van ben, maar waar ik verder eigenlijk bijna niemand anders over hoor. Daag ik jou uit?

Watership down
Poster Netflix serie Watership Down

Een serie over konijnen? Serieus? Het eerste wat ik dacht toen ik zag dat deze serie uitkwam, tot ik hem ging kijken en mezelf erop betrapte hoe erg ik wel niet met ze meeleefde. Ik leerde deze serie kennen door het nummer van Sam Smith waar ze beelden van Waterschapsheuvel (de Nederlandse titel) lieten zien waardoor ik zag hoe mooi de graphics waren. Omdat ik er van hou om diverse series te kijken gaf ik het een kans, en keek deze serie in een dag of twee uit. Je zou het natuurlijk nooit helemaal kunnen weten hoe het is, maar meer leren over de leefwereld van een dier vond ik ook wel interessant, hoe anders én hetzelfde is dat immers dan het leven van een mens.

Dit is een mini-serie en bestaat dus uit 1 seizoen.

Gran(d) Hotel
Poster onbekende serie op Netflix Gran Hotel romantiek drama

Ik ben al jaren helemaal into de Spaanse series. Gran Hotel was de eerste Spaanse serie die ik keek, in het begin moest ik wennen aan de taal, maar al snel was ik helemaal verslaafd. Op dit moment zijn de Spaanse series helemaal in, maar toch is deze jammer genoeg nog niet zo bekend, terwijl dit echt een pareltje is! Moord, mysterie, romantiek, en dan vooral de forbidden love! (een liefde die niet kan zijn) maar ook veel humor en karakters waar je stuk voor stuk verliefd op wordt. Ik noem het zelf vaak de wat snellere versie van Downton Abbey.

Deze serie is compleet en heeft 3 (lange) seizoenen. *Toevallig weet ik dat deze niet alleen op Netflix maar ook op Videoland staat, dus doe er je voordeel mee 😉

After Life
Poster Netflix serie After Life

Een serie waar ik om moest huilen, maar ook ontzettend om moest lachen. After Life gaat over Tony die de dood van zijn vrouw probeert te verwerken. Na het overwegen van zelfmoord besluit hij het toch niet te doen en dan in zijn overgebleven tijd de wereld maar te straffen. Hoe? Met zijn zogenaamde ‘superpower’, namelijk alles zeggen en doen wat hij maar wil. Dit leid echter tot grote problemen, vooral voor zijn naasten. Een erg mooie, maar ook vooral grappige serie door de zwarte humor die erin voorkomt. Een serie die je laat lachen en tegelijkertijd laat zien hoe mooi het leven kan zijn.

1 seizoen aanwezig, 2e seizoen komt uit op 24 april 2020

Dark
Poster Netflix serie Dark Sci-fi Thriller

Dit is echt zo’n mindfuck serie, als je deze gaat kijken garandeer ik je dat hij je niet meer zal loslaten. Dark was zo goed dat ik er voor mijzelf een vast serie-avondje van maakte, waar wat er ook gebeurde, niemand aan mocht komen. Even helemaal niks en je onderdompelen in het mysterie van Winden, een stadje waar rare dingen gebeuren en mysterieuze verdwijningen van kinderen plaatsvinden. En dit alles rondom een kerncentrale. Al snel raakte ik verwikkeld in allerlei theorieën, maar niks is wat het lijkt in deze sci-fi thriller. Ik heb meerdere keren moeten terugspoelen om te bevatten wat er nou allemaal is gebeurd en hoe het verhaal nu in elkaar zit, zo knap gedaan! Ik kan in ieder geval niet wachten op het derde seizoen!

*Dark is een Duitse serie wat ik normaal niet zo’n fijne taal vind om naar te luisteren en waardoor ik Duitse series zelfs vaak links laat liggen. In dit geval maakte dit de serie nog even extra mysterieus en spannend en vond ik het stiekem wel bijpassend. Elke keer als ik nu Duits hoor denk ik zelfs aan deze serie.

2 seizoenen aanwezig (3e en laatste seizoen in de maak)

3%
Poster onbekende Netflix serie 3% Sciencefiction

Hoe ver zou jij gaan om tot de 3% rijkste en gelukkigste mensen te horen? Ik hou zelf enorm van dystopian boeken, films en series dus de trailer van 3% blies mij al snel omver, dat moet ik zien! Gelukkig stelt deze serie dan ook zeker niet teleur. 3% gaat over een proces die iedereen op zijn 20e mag afleggen om met als doel uiteindelijk uit de sloppenwijken te komen, en bij de rijke 3% te kunnen horen. Zij leven op een afgelegen luxe eiland waar geen ziekte of armoede bestaat en waar alles is wat je maar kunt wensen. Om het te redden worden er echter allerlei heftige testen afgelegd om te zien wat je ware aard is en of jij wel uitverkoren bent om tot het eiland te mogen behoren. Elke test zorgt voor eliminaties, maar ook doden..

3 seizoenen aanwezig (4e en laatste seizoen in de maak) *Leuk weetje, deze serie is Braziliaans en hierin praten ze dus Portugees, kan je meteen een beetje de taal leren.

Nog niet uitgekeken? Of juist op zoek naar series waar je vrolijk van wordt? kijk dan zeker even naar deze blogpost met 5x Netflix series die je altijd zullen opvrolijken.

Laptop met Netflix op het scherm en de tekst 5x Netflix series die jij nog niet kent voor Pinterest

Was jij al bekend met één van deze series?

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Natasha schreef:

  Van drie seizoenen had ik weleens gehoord en eentje staat volgens mij ook op ‘mijn lijst’, maar After life lijkt me dus super grappig. Wat een leuk artikel trouwens. Misschien ken ik ook wel een paar onbekende series :).

  1. eyeloveprint schreef:

   Ah kijk, goede score dan ☺️ Ben benieuwd wat je van After Life vind. En dank je wel!

 2. 3% grand hotel en watership down gezien after life kende ik nog niet

  1. eyeloveprint schreef:

   Wat veel! En Dark ook niet, of lijkt die je sowieso niet wat?

 3. Saskia schreef:

  Deze kende ik inderdaad nog niet. Fijne tips! Ik hou wel van Netflix.

  1. eyeloveprint schreef:

   Dank je wel! Hopelijk heb je er een nieuwe favoriet bij straks ?

 4. Nicole Orriëns schreef:

  After Life heb ik ook gezien , en vond ik geweldig. En vrijdag begint seizoen twee dus daar ben ik blij om. Aan Dark ben ik begonnen, maar ben ik halverwege afgehaakt.

  1. Dionne schreef:

   Zeker! Ik kan ook niet wachten op het tweede seizoen. Dark is denk ik inderdaad niet voor iedereen, had het voor jou nog een bepaalde reden of was het hem gewoon niet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *