5 Netflix series die je altijd zullen opvrolijken

Films kijken is altijd leuk, maar soms wil je iets voor de lange termijn. Een serie waar je altijd naartoe kan wanneer je wel een opvrolijk momentje kan gebruiken, een rustmoment wil voor jezelf of wanneer je gewoon een slechte dag hebt en even wil lachen. Vandaag ga ik vijf van zulke series laten zien. Dit zijn stuk voor stuk grappige series die het altijd voor mekaar krijgen om mij aan het lachen te maken en hopelijk jou ook!

Jane the Virgin
Jane the Virgin

Niet alleen grappig, maar ook geeft bijna elke aflevering wel een mooie boodschap mee. Dit is dan ook een serie die je met een lach en een traan kijkt. Eentje die mij persoonlijk zelfs vaak door zware dagen heen heeft geholpen. Jane the Virgin gaat over Jane. Een karakter waar je al snel fan van word en waar je je goed mee kan identificeren. Jane wil namelijk schrijfster worden, houd van lezen, wil altijd het juiste doen, staat voor haar familie klaar en heeft haar hele leven helemaal uitgedacht. Haar moeder kreeg haar op haar 16e en ze is vastbesloten om alles anders te doen dan haar. Maar dan gebeurd het onmogelijke. Zoals je uit de titel vast al hebt begrepen is Jane maagd, maar dan wordt ze per ongeluk zwanger door een medische fout. Je kunt al nagaan tot hoeveel ongemakkelijke situaties dit leidt, niet alleen voor haar, maar ook voor alle betrokkenen. En laat de vader nou net diegene zijn waar ze jaren geleden een secret crush op had.
4 seizoenen aanwezig, 5e en laatste seizoen op komst

Grace & Frankie
Grace & Frankie grappige netflix serie


Een serie waar ik zelf eerst moest inkomen, maar al snel niet meer kon stoppen met kijken. Gelukkig is dit dan ook een serie die je lekker kan bingewatchen. Elk seizoen heeft 13 afleveringen van ongeveer 30 minuten per stuk én er zijn al 5 seizoenen van uit! Grace & Frankie gaat over twee vrouwen in hun 70 die denken dat ze alles goed voor mekaar hebben, tot hun mannen opeens vertellen dat ze gay zijn, verliefd en dus willen scheiden. De wereld van beide vrouwen staat op zijn kop en de enige tot wie ze zich kunnen wenden, die het echt begrijpt, is elkaar. Hierdoor ontstaat een duo van twee tegenpolen. Grace die echt de grootste snob ooit is, die altijd aan haar imago denkt, een echte zakenvrouw is en dat zeker door niets of niemand gaat laten verpesten. En dan heb je Frankie, die spiritueel is, gaat waar het leven haar brengt, die vaak drugs rookt en mediteert. Je kan je voorstellen wat voor problemen dat oplevert. Grace & Frankie is dan ook een grappige, maar tegelijkertijd inspirerende serie die laat zien dat alles mogelijk is. Dat je op elke leeftijd nog opnieuw kan beginnen en dat het leven goed kan zijn, wat er ook gebeurt.
5 seizoenen aanwezig, 6e seizoen beschikbaar in 2020

Atypical
Atypical grappige netflix serie

Een heel andere soort serie die je tegelijkertijd bewust maakt en op een komische manier laat zien hoe het is om met autisme te leven. Atypical gaat over Sam die autistisch is, maar dit zich niet laat tegenhouden in zijn doelen en wat hij wil. Sam wil namelijk een vriendin en zoekt daarvoor datingtips. Tegelijkertijd gaat de serie ook over Sam’s zijn familie en wat het effect van zijn autisme met hun doet. Als familie en persoonlijk. Dit is een serie die veel impact op mij heeft gehad. Een serie waar ik hardop om moest lachen, maar waar ik ook veel inzichten van kreeg.
2 seizoenen aanwezig, 3e seizoen komt uit op 1 november 2019

Plan Coeur / the Hook up plan
The Hookup Plan Plan Coeur


Een Franse serie waar ik meteen zo verslaafd aan was dat ik hem bijna in één dag helemaal heb uitgekeken. Toegegeven, de afleveringen zijn dan ook maar 25 minuten per stuk, maar deze serie geeft het ultieme feelgood gevoel. Lekker absurd, veel humor en toch herkenbaar. Plan Coeur of zoals de Engelse titel The Hookup Plan gaat over Elsa die maar niet over haar ex heen komt en zelfs een beetje geobsedeerd door hem is. Haar vriendinnen zijn ten einde raad en gaan zelfs zo ver dat ze buiten haar weten om een gigolo voor haar inhuren. Maar dan loopt alles uit de hand…
1 seizoen aanwezig, 2e seizoen komt uit op 11 oktober 2019

Lovesick
Lovesick

Een serie waarbij je, of tenminste ik, echt even verder moest kijken dan de Netflix synopsis. Lovesick gaat namelijk over een jongen genaamd Dylan die chlamydia heeft en daardoor contact moet opnemen met al zijn exen / one-night stands. Stiekem is hij echter de ultieme romanticus en denkt hij dat dit het lot is. Misschien was één van zijn exen namelijk wel de ware. In deze serie volg je niet alleen Dylan, maar ook zijn twee beste vrienden die je door de serie heen ook steeds beter leert kennen. Deze serie laat echt zien dat niet iedereen altijd is wat het lijkt. Dat de meeste mensen veel diepere lagen hebben en redenen hebben waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen, maar die niet altijd laten zien. Gecombineerd met de Britse humor is dit echt één van mijn favoriete series.
3 seizoenen aanwezig en compleet

Hopelijk kan je hier even mee vooruit, welke van deze grappige series kende jij nog niet?

5 Netflix series die je altijd zullen opvrolijken

Nog meer Netflix tips nodig? Lees dan deze blogpost met 5 Netflix series die jij nog niet kent.

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jenniferleest schreef:

  Leuke tips! Door jou ben ik helemaal fan geworden van The Hook Up Plan. Kan niet wachten op seizoen 2. De rest van de series heb ik allemaal nog niet gekeken.. ben ooit wel begonnen met Jane The Virgin, maar ik ben afgehaakt ?

  1. eyeloveprint schreef:

   Dank je wel! Meen je niet, alle drie niet? Dacht dat je alleen Lovesick niet zou kennen. Ja ik weet het, jij was weer geen fan van Rafael, hoe kan dat toch 😛

 2. Maartje schreef:

  Leuke tips! Mis toch wel Friends of The big bang theory

  1. eyeloveprint schreef:

   Haha! Daar ben ik persoonlijk niet zo’n fan van. Zou dan eerder gaan voor How I met your Mother of That 70’s show 😉 Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *