Your Roadmap 2022: wat ik ervan heb geleerd

Dit jaar heb ik meegedaan aan Your Roadmap 2022, een programma van Michael Pilarczyk en Cindy Koeman. Zij waren bij mij voor de tijd alleen nog bekend als de oprichters van Meditation Moments, een van mijn favoriete meditatie apps. Hierdoor kwam ik al snel op de hoogte van Your Roadmap, een programma over persoonlijke ontwikkeling, mindset, ondernemen en meer.

In dit programma zaten er – buiten de masterclasses en lives van Michael Pilarczyk – ook talloze bonussen bij van interviews/masterclasses met mensen als Rajshree Patel, Dan Peña, Duco Kanij en Richard de Leth. Over het gehele programma heb ik van alles geleerd wat natuurlijk een doorlopend proces is. Ik ben nog lange niet klaar en zal de lessen zeker nog een keer gaan herhalen. Toch wil ik nu de live lessen zijn beëindigd met je delen wat ik tot nu toe heb geleerd van Your Roadmap 2022. Lees je mee?

Over het hebben van schuldgevoel

Deze ging ik over nadenken naar aanleiding van de bonusvideo met Rajshree Patel. Voor wie voel jij dat schuldgevoel? Voor een ander? Of voor jezelf? En wat voor zin heeft dat? Met schuldgevoel zeg je eigenlijk ‘ik ben niet zo slecht want..’ maar een ander heeft niks aan jouw schuldgevoel. Het voegt niks toe, je hebt er uiteindelijk alleen maar jezelf mee.

Tijd = geld?

Bij het bepalen van je prijs is het een goed idee om je af te vragen wat jouw tijd waard is. Hoeveel waarde hecht jij aan je tijd en bepaal aan de hand daarvan hoeveel geld je vraagt. Kijk dus niet naar andere mensen en wat ‘normaal’ is. Kijk naar wat jij vind wat jouw tijd waard is.

NIVEA

NIVEA = Niet Invullen Voor Een Ander. Als het goed is kwam deze van een medekandidaat na een quote van Cindy (“Wat jij denkt dat anderen van je denken, denk je zelf”). Desalniettemin bleef die hangen. Hoe vaak denken we wel niet te weten wat iemand anders voelt of denkt rondom een situatie wat met onszelf te maken heeft? Hij/zij zal wel denken dat.. maar is dat zo? Hoe weet je dat? Als je het niet expliciet vraagt kan je dit dus nooit met zekerheid weten.

Imago

Gedurende een gesprek met een medekandidaat was er voor mijzelf een eyeopener. Diegene had nog een bepaald imago van zichzelf (depressie) terwijl het erop leek dat diegene daar al wel eens uit kon zijn. Dit deed mij nadenken over mijn eigen situatie waarin ik jarenlang fysiek erg ziek ben geweest. Inmiddels ben ik uit dat stadium. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik kan gelukkig wel echt weer leven. Toch moet je daar mentaal ook in meegroeien en is dit soms lastig. In je hoofd ben je namelijk niet altijd meteen mee met je huidige situatie.

Move before your ready.

Waar het ook mee is. Wanneer je begint weet je pas hoe het is en kan je je daar op aanpassen. Of dit nu met een bedrijf beginnen is of wanneer je niet weet wat je wilt gaan doen en ontzettend veel opties je leuk lijken. Kies één ding, begin, en zie of het iets voor je is. Met eindeloos voorbereiden begin je misschien wel nooit.

Persoonlijk vlak

Persoonlijk weet ik nu dat ik met mijn gezondheid zoverre ben dat ik kan studeren, leren en een studie/cursus kan volgen. Iets wat ik vorig jaar nog niet voor mogelijk had gehouden. Your Roadmap 2022 begon en eindigde met 14 uur les in 3 dagen achter elkaar, voor iemand die nog aan het helen is een erg pittige opgave. Hoe ver ik ook zou komen – of dat nou een dag zou zijn of misschien zelfs maar een paar uurtjes – ik zou trots op mijzelf zijn. Uiteindelijk hield ik gewoon al de dagen vol! De tweede keer waren we paar maand verder en ging het zelfs nog makkelijker. Hello progress! ?

Verder heb ik gedurende dit programma echt kunnen nadenken over wat ik nu graag wil en dit in grote en kleinere stappen kunnen opdelen. Ik heb concreet kunnen krijgen waar mijn verbeterpunten liggen zodat ik hier aan kan gaan werken en heb ik mijn vaardigheden kunnen verbeteren.

Inspirerende en mooie quotes gedurende de video’s/masterclasses en bonussen:

“Goede keuzes zijn het resultaat van heel veel foute keuzes”

“Wat jij denkt dat anderen van je denken, denk je zelf”

“Kijk elke dag in de spiegel, wil je dit doen op de laatste dag van je leven? Nee? Verander het dan.”

– Steve Jobs

“Angst bestaat niet, je bedenkt het zelf.”

“Rijkdom gaat niet om hoeveel je bezit, maar om hoeveel je geeft en geniet.”

“De toekomst is het gevolg van wat jij vandaag denkt, besluit en doet.”

“Je bent je eigen beperking, omdat je nooit groter kunt worden dan je gedachten.”

“Je gelooft in je eigen verhaal, hoe jij de wereld ziet is voor jou de waarheid. Komt dit overeen met de echte waarheid?”

“Angst is een gedachte, een destructieve, maar het blijft een gedachte. Het is een geestestoestand, een gevoel dat je zelf creëert.”

Ondanks dat ik door familieomstandigheden maar één á twee maand vol in dit programma heb kunnen duiken en in die motiverende vibe zat heb ik er dus toch nog behoorlijk wat van opgestoken.

Bron: Michael Pilarczyk

Als jij hebt meegedaan met Your Roadmap 2022 ben ik heel benieuwd, wat was voor jou het belangrijkste dat je uit dit programma hebt gehaald?

Bewaar voor later op Pinterest

Your Roadmap 2022 Michael Pilarczyk

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilona schreef:

    Ik heb zo getwijfeld of ik mee wilde doen met deze cursus en ik heb de verkeerde keuze gemaakt. Ik hoop dat ze volgend jaar de cursus weer beginnen. Leuk om je artikel te lezen. Dankjewel.

    1. eyeloveprint schreef:

      Ah wat jammer Ilona! En dank je wel! Volgend jaar wordt het misschien wel weer een live event en anders weet ik haast wel zeker dat ze dit wel weer offline gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *