Mijn favoriete boeken van 2021

Hij kon natuurlijk niet missen, de blogpost over mijn favoriete boeken van 2021! Heel eerlijk, aan heel veel lezen ben ik dit jaar niet toegekomen. Het was een interessant maar intens jaar. Doordat ik een groot deel van mijn gezondheid terugkreeg (lees meer daarover op mijn About Me pagina) heb ik heerlijk genoten van alle dingen die ik nu eindelijk weer kan. Zelf auto rijden, uit eten gaan, wandelingen maken, weer kunnen afspreken en leuke dingen doen met familie en vrienden en zoveel meer. Lezen stond daardoor – vooral in de zomer – niet hoog op mijn prioriteiten lijstje. Maar terug naar waar deze blogpost over gaat, boeken! Natuurlijk heb ik nog een behoorlijk aantal boeken gelezen en zaten hier zeker weer nieuwe favorieten bij. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Bij alle boeken kan je op de titel klikken om mee te worden genomen naar de boekpagina op bol.com en het woord ‘recensie’ naar mijn recensie van dat boek. Mocht je via mijn link een boek of wat anders kopen dan krijg ik daar een klein percentage van. Kost jouw niks extra, maar helpt mij weer verder.

De Middernachtbibliotheek luisterboek Nextory kortingscode

Mijn ultieme favoriete boek van 2021 was absoluut de Middernachtbibliotheek van Matt Haig. Wat een indruk heeft dit boek op mij gemaakt! Dit boek gaat over de oneindige mogelijkheden in het leven. Hoe zou jouw leven eruit hebben gezien als je bepaalde keuzes wel of niet had gemaakt? Zou je leven heel anders zijn? Of is de uitkomst onvermijdelijk en kom je toch op hetzelfde uit? Nora ontdekt het in de Middernachtbibliotheek. Ik vond dit echt een ontzettend interessant boek, ook om voor jezelf over na te denken. Het gekke is dat ik dit boek ook nog eens geluisterd heb in plaats van zelf te lezen, en toch kwam die enorm binnen. Dit boek luisterde ik via Nextory, wil jij ook een proefabonnement van 40 in plaats van 30 dagen? Gebruik dan deze link en de code eyeloveprint40.

Boeken waar ik ook helemaal inkroop: Mijn vele gezichten van Tess Sharpe (recensie), De muze van Jessie Burton – sowieso vind ik alle boeken van Jessie Burton een aanrader tot nu toe – Het onzichtbare leven van Addie LaRue geschreven door V.E. Schwab (recensie) & Dansen voor beginners van Nicola Yoon (recensie).

Verder las ik veel vervolgdelen van boeken waarvan de voorgaande delen ook absolute favorieten waren. Zo las ik het vervolg op De ijzige verloofde (recensie) namelijk De vermisten van maneschijn (recensie) en achter in het jaar deel 3 het geheugen van Babel (recensie). Het slot van de Spellslinger serie Crownbreaker van Sebastien de Castell, ik baal nog steeds dat ik nu alle boeken hiervan heb gelezen. Gelukkig zijn er nieuwe boeken uit in deze wereld, maar dan van een ander geliefd personage, Ferius Parfax. Misschien dat ik daar dit jaar aan toekom.

Naast boeken voor de ontspanning heb ik ook boeken gelezen om van te leren en te groeien als persoon. Iets wat ik heel belangrijk vind en dit jaar ook zeker nog meer mee wil doen. Een echte favoriet daarvan was Master your mindset van Michael Pilarczyk. Op dit gebied kan ik trouwens de podcast van Marlou Aarding ook aanraden. Vooral als jij ook weet hoe het is om met minder energie te moeten leven, om wat voor reden dan ook. Onder het klaarmaken van eten of schoonmaken vond ik het heerlijk om daarbij een luisterboek of korte podcast op te zetten. Dit wil ik in 2022 dan ook zeker blijven doen.

Pride & Prejudice boekenlegger Anotherview

En omdat het kan, mijn favoriete boekenlegger dit jaar was de Pride & Prejudice boekenlegger van Anotherview.

Dit waren mijn favoriete boeken van 2021, wat waren die van jou?

Bewaar op Pinterest voor later

Mijn favoriete boeken van 2021 eyeloveprint.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *