Boekige adventskalenders 2021

Ondertussen zijn we al beland in november én is het al bijna kerst, maar we tellen natuurlijk niet af zonder een boekige adventskalender! Ik heb er een behoorlijk aantal kunnen vinden en hier gebundeld in deze blogpost. Wanneer ik er nog meer tegenkom zal ik ze hier gelijk toevoegen. Benieuwd welke boekige adventskalenders ik allemaal heb gevonden? Kijk dan snel verder.

*Op moment van schrijven waren de adventskalenders nog beschikbaar. Ze gaan echter verschrikkelijk snel, bij bijvoorbeeld Bol.com worden ze om de zoveel tijd weer aangevuld. Laat je dus vooral op de hoogte houden mocht de kalender ook nergens anders meer beschikbaar zijn.

Anderwereld

Met Anderwereld tel je 5 dagen af met toffe boekige cadeautjes tot de Eerste kerstdag waar je een boek uitpakt. Ze hebben niet alleen een Nederlandse Kerst adventsbox maar ook een Engelse Kerst adventsbox. Van vorig jaar weet ik dat deze boxen altijd erg leuk en verrassend zijn, met echt originele producten.

Hebban adventskalender

Op Hebban geven ze elke dag een e-book cadeau. Het vakje van de betreffende dag is 24 uur te openen dus vergeet zeker niet dagelijks te checken wel boek er te downloaden valt. Ook maak je elke kans op een boekenbon van €50, veel leesplezier!

De Boekenbuit (niet meer beschikbaar)

De Stories of All time box. In deze box zitten 23 boekige cadeautjes en het leuke bij deze adventskalender is dat je zelf uit 4 titels kan kiezen. Je krijgt natuurlijk alleen de hints over het boek zodat je niet weet welke er exact inzit. Zo kan je kiezen uit twee verschillende romans, een Nederlands Young Adult en een Engelse Young Adult. Deze boekige adventskalender kost €85,-

De boekenbuit boekige adventskalender Stories of All time box

Harry Potter

Bij kerst denk ik vaak aan.. Harry Potter! Heerlijk om dan al die films weer terug te kijken. Voor de Harry Potter fans onder ons zijn er altijd genoeg kalenders te verkrijgen. Zo is er de Harry Potter Odd Socks Advent Calendar, de Harry Potter Funko Advent Kalender de LEGO Harry Potter Adventskalender 2021 – 76390 en de Magically Kind kalender waarover je hieronder meer kan lezen.

Magically Kind (Harry Potter)

Let op, deze Harry Potter-achtige adventkalender moet wel uit Frankrijk komen. Maar ik vond hem zo bijzonder dat ik hem wel moest vermelden in deze blogpost. In deze kalender zitten namelijk 24 magische en bruikbare cadeautjes die allemaal op een eco-vriendelijke manier zijn verpakt en gemaakt. Denk aan Dobby’s favoriete sokken, plantbare items, tovenaar- en heksbenodigdheden van natuurlijke ingrediënten, herbruikbare tassen, etc.

Magically Kind adventkalender

Thee adventkalenders

Wat is lezen zonder thee? Dit jaar zijn er weer genoeg thee adventkalenders zoals die van Pukka met biologische thee – 24 theezakjes, Lipton met elke dag 2 theezakjes – in totaal dus 48 – zodat je met zijn tweeën elke dag een smaakje kan proberen en Pickwick waarin ook 24×2 theezakjes zitten. Yogi Tea heeft dit jaar ook een adventskalender met 24 ayurvedische theesoorten in een mooie cadeauverpakking.

Yogi Tea - Adventskalender

Voor de kinderen

De Gruffalo en zijn vrienden adventskalender

Voor je kind, neefje of nichtje is er deze feestelijke boekige adventskalender. Binnenin dit grote boek zitten 24 losse miniboekjes, gebaseerd op de populaire prentenboeken De Gruffalo, Stap maar op mijn bezemsteel, De slak en de walvis en nog veel meer. Iedere dag van de adventskalender bevat weer wat anders zoals kleur-, teken, puzzel- en spelletjesboeken + liedjes en versjes. Beter zien hoe deze kalender eruitziet? Bekijk dan even hier de foto’s van de uitgeverij zelf.

De Gruffalo en zijn vrienden adventskalender kinderboeken

De gorgels adventskalender

Ik vond als volwassene De gorgels stiekem ook ontzettend leuk, misschien doordat ik het luisterboek heb uitgeprobeerd met de stem van Jochem Meijer zelf, of misschien omdat het gewoon een leuk verhaal is. De gorgels zelf hebben dit jaar in ieder geval ook een adventskalender waar je elke dag een venstertje kan openen. Klik hier voor meer informatie of om hem te kunnen kopen bij de Bruna.

Martijn Gijzemijter

Deze kalender is misschien wat minder boekig, of niet als je net als ik van gedichtenbundels houdt. Toch wou ik hem hier graag delen. Ik ben echt gek op de gedichten van Martin Gijzemijter die altijd wel motiveren, inspireren of een goede boodschap bevatten. Ook hij heeft dit jaar een adventskalender met 26 gedrukte gedichten over liefde, warmte en gezelligheid. Extra leuk, op die manier kan je zelf ook eens een gedicht van hem cadeau doen.

Martin Gijzemijter adventskalender gedichten kerst

*Sommige linkjes in deze blogpost zijn affiliate links. Dat betekent dat het voor jou niks extra’s kost wanneer je iets koopt, maar dat ik een klein deel krijg van de bestelwaarde wat mij weer helpt met mijn blog. Mocht je dus via de link bestellen, dank je wel! 🙂

Bewaar voor later op Pinterest

Boekige adventskalender 2021 Pinterest
Weet jij nog een kalender die ik heb gemist? Laat het dan vooral weten in een reactie op deze blogpost of neem even contact met mij op zodat ik hem misschien kan toevoegen.

Wil je een kalender cadeau doen en zoek je nog originele maniertjes om je cadeaus in te pakken? Lees dan vooral deze blogpost met inspiratie voor creatief en duurzaam inpakken van je kerstcadeautjes.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. sentranced schreef:

    Zo’n thee adventskalender heb ik wel al eens gehad. Dat is toch altijd een leuke verrassing. De boekenbuit en anderwereld boxen zien er ook leuk uit.

    1. eyeloveprint schreef:

      Ja ik ben ook erg benieuwd wat Anderwereld en De boekenbuit weer hebben verzonnen voor dit jaar. Konden we maar alles kopen.. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *