Luisterboeken met een budget

Eerder heb ik al een blogpost geschreven over een leeshobby met een budget. Deze ging puur over het lezen van fysieke boeken en dat je voor het hebben van een leeshobby zeker niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Lezen is namelijk voor iedereen mogelijk. Bij luisterboeken kan dit echter wat anders liggen. Maar wat als je het luisteren naar een boek ook ontzettend fijn vind? Onder het rijden, schoonmaken of gewoon als heerlijk rustmomentje tussendoor. In deze blogpost deel ik mijn budget tips voor luisterboeken.

Een abonnement kan nog best prijzig zijn, maar er zijn een heleboel dingen die je wel kunt doen. Wist je namelijk dat er ontzettend veel van deze luisterboek apps zijn? Veel van deze apps hebben een gratis uitprobeerperiode waarbij je op die manier toch een behoorlijk aantal boeken kan luisteren of lezen. Want vaak kan je niet alleen luisteren, maar zijn de boeken ook beschikbaar als ebook. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

*Tip: sla deze blogpost op zodat je hem altijd weer kan vinden. Wanneer je gratis uitprobeerperiode eindigt bijvoorbeeld en je op zoek bent naar een nieuwe luisterboeken app 😉 Met de tijd zal ik nieuwe tips en apps blijven toevoegen aan deze blog.

Nextory luisterboeken app gratis uitproberen

Nextory

Nextory is behoorlijk nieuw in Nederland. Op deze app zijn er luisterboeken en ebooks beschikbaar, in Nederlands en Engels. Nextory kan je gratis voor 40 dagen uitproberen via deze link of gebruik de banner hieronder. De €0,10 krijg je na aanmelden weer teruggestort en vlak voor het eind van de uitprobeerperiode kan je het abonnement opzeggen als je dat wilt. Vergeet de datum vooral niet in je agenda te zetten.

Bij Nextory heb je meerdere soorten abonnementen, zo kan je ook een familie abonnement nemen net als bij Netflix en de kosten delen. Goud voor 1 persoon kost €11,99 per maand en het Familie abonnement kost €14,99 tot €19,99 per maand, afhankelijk van met hoeveel personen je het account deelt.

Bookbeat NL

Bookbeat bestaat in andere landen al langer, maar in Nederland is deze ook nog niet zo lang beschikbaar. Via deze link en de code bookbeat30days kan je hem 30 dagen gratis uitproberen. De website en app zijn nog niet helemaal up-to-date in het Nederlands, maar de luisterboeken zelf zijn wel gewoon verkrijgbaar in het Nederlands.

Bookbeat kost €11,99 per maand.

Luisterrijk

Slome luisteraar? Als je net als ik het wel fijn vind om luisterboeken te luisteren, maar tegelijkertijd per maand maar aan 1 of 2 luisterboeken toekomt dan is het misschien handig om voor Luisterrijk te gaan. Bij deze app kan je luisterboeken kopen. Met de code Eyeloveprint21 krijg je 10% korting op elke bestelling (code geldig tot 31 december 2021). Veel luisterboeken zijn al beschikbaar vanaf €1,99, tevens hebben ze een aantal gratis boeken beschikbaar.

Spotify

Als je een echte muziekfan bent heb je hier vast al een premium account. Ben je dat echter niet dan valt er gratis ook genoeg te beluisteren. Wist je dat sommige uitgeverijen namelijk ook luisterboeken beschikbaar stellen? Zo zijn er deze boeken van BestofYA, heeft uitgeverij Moon De geur van Groen online staan of kijk eens bij dit Luisterboeken account voor Nederlandse of deze voor Engelse boeken waar van alles tussenstaat. Ben je helemaal van de oude klassiekers of wil je die graag een keer uitproberen? Met de zoekbalk kan je oude classics vinden zoals Jane Eyre, Frankenstein of een van mijn favorieten, Pride & Prejudice. *De oude classics zijn in het Engels.

Online Bibliotheek / Luisterbieb

Ook als je geen lid bent van de bibliotheek zijn hier nog genoeg boeken beschikbaar. Je kan de app zo downloaden in de app store en meteen beginnen met luisteren of lezen. Om de zoveel tijd worden er weer nieuwe gratis boeken toegevoegd.

Youtube

Het platform dat alles heeft en dus ook luisterboeken. Laat je verrassen en zoek eens op ‘luisterboek’ of Luisterboek met het genre erachter die je graag wilt. Let wel even op de duur van de video zodat je niet per ongeluk naar een trailer zit te luisteren.

Dit waren mijn tips voor luisterboeken met een budget. Heb jij er nog meer? Deel ze dan vooral hieronder.

Bewaar voor later op Pinterest

Luisterboeken met een budget tips gratis boeken apps bewaar voor later op Pinterest

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sentranced schreef:

    Een handig overzicht ! Nextory heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.

    1. eyeloveprint schreef:

      Dank je wel! Leuk dat er toch nog een nieuwe voor je bijzit dan 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *