Recensie: mijn vele gezichten – Tess Sharpe

Mijn vele gezichten liep heel anders dan ik dacht. Waar ik dacht een boek te lezen over een badass assassin ging dit verhaal een heel andere kant op. Vanaf het begin had ik dan ook al door dat dit een heel ander soort Young adult boek was dan normaal. Benieuwd wat ik ervan vond? Dat lees je hier in mijn recensie.

Mijn vele gezichten
Auteur: Tess Sharpe
uitgeverij Moon

Mijn vele gezichten Tess Sharpe recensie

Synopsis
Nora O’Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen.
Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen:

#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au.
#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z’n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.

De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben…

Er wellen tranen op in mijn ogen en ik doe iets wat ik niet gewend ben: ik ben eerlijk. ‘Ik weet niet hoe dat moet, zijn wie ik ben.’ Het komt heel zacht uit mijn mond. Ik schaam me verschrikkelijk. Ben ik een monster dat ik híérvan ga huilen? En eerder niet?

mijn mening

Mijn vele gezichten gaat over Nora, een meisje die ontzettend veel heeft meegemaakt en daardoor op een manier is gevormd die veel mensen – gelukkig – niet voor mogelijk houden. Nora weet hoe ze moet overleven, dit heeft ze namelijk haar hele leven al moeten doen. Nu ze eindelijk de kans heeft om ‘normaal’ te gaan leven heeft ze er dan ook ontzettend veel moeite mee. Want hoe doe je dat, en wat is normaal? Totdat die dag komt waarop haar oudere ik weer ontwaakt. Waarop ze haar oudere ik zelfs nodig heeft. Wanneer ze in een bankoverval beland met haar beste vrienden Wes en Iris doet ze er dan ook alles aan om hier doorheen te komen. Met terugblikken naar het verleden leer je Nora’s verhaal kennen. Niet alleen van de tijd waarin ze moest overleven, maar ook hoe ze hier probeert van te helen. Stapje voor stapje kom je bij de kern en Nora’s ware identiteit.

Als je iemand oplicht en dat lukt, ben je er daarna niet meer bij om de gevolgen daarvan mee te maken. Het gebroken hart. Het verdriet. Het verraad. Het stuk voor stuk nagaan van alle leugens in je hoofd. Het je van álles afvragen of het waar was of niet. Maar toen Wes erachter kwam wie ik echt ben, kon ik daar niet voor weglopen. Ik was erbij en kon niet anders dan erbij zijn.

Dit boek heeft eigenlijk alles wat je wil van een goede young adult thriller. Spanning, mysterie, karakterontwikkeling en een goed achtergrondverhaal. Nora, de hoofdpersoon van dit verhaal lijkt heel anders te zijn dan je denkt en dit boek blijft je dan ook intrigeren tot het eind.

*Mijn vele gezichten heeft vele triggers zoals emotionele mishandeling, fysieke mishandeling, seksueel misbruik, geweld en moord.

Bedankt uitgeverij Moon voor dit recensie-exemplaar!

Bestel Mijn vele gezichten van Tess Sharpe bij Bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

recensie mijn vele gezichten Tess Sharpe

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *