Slapen onder de sterren – mijn verblijf in de Sterrenkubus

Achter in mei was het eindelijk zo ver. Na een aantal keer te hebben moeten afzeggen door corona ging de overnachting in de sterrenkubus eindelijk door. Een sterrenkubus is een tiny house van 9m² waarbij je door de transparante koepel in het dak kan slapen onder de sterren + deze met een telescoop van nog dichterbij kan bekijken. Mits je goed weer hebt natuurlijk. Benieuwd naar de inrichting van deze tiny house en hoe het verblijf in de Sterrenkubus bij Erfgoed Bossem was? Lees dan snel verder.

De sterrengever van Jojo Moyes bij de sterrenkubus slapen onder de sterren
Met het boek De Sterrengever waarmee ik de overnachting had gewonnen bij Bookspot door mee te doen aan een fotowedstrijd.

De sterrenkubussen zijn allemaal vernoemd naar verschillende sterren. In mijn geval overnachtten we in de Regulus. Deze staat in de hoek van het park en had daardoor een prachtig groen uitzicht. De pech was alleen dat we meteen in een dikke plensbui aankwamen. Toch zijn we eerst met onze spullen naar de sterrenkubus gegaan. Na het huisje van binnen te hebben bekeken zijn we teruggegaan naar het restaurant waar je bij ontvangst altijd een kop koffie of thee krijgt. Na de korte rit van Almelo naar Lattrop-Breklenkamp – wat nog geen half uur was – wou ik toch echt eerst het huisje even bekijken. Vandaar dat we dit hadden omgewisseld.

Sterrenkubus Erfgoed Bossem Restaurant
Achter in het restaurant was er nog een plek waar je boeken, tijdschriften en spelletjes kon lenen voor die regenachtige dagen. Gelukkig had ik als boekenwurm uiteraard zelf al een boek meegenomen.
De sterrenkubus
Sterrenkubus interieur inrichting slapen onder de sterren

Waar ik vooral erg nieuwsgierig naar was is hoe alles in een ruimte van 9m2 is gepropt. De tiny house was in ieder geval erg leuk en vooral functioneel ingericht. Met keukenkastjes die verschoven konden worden, verstopte spiegels en ruimtes en een trap die verschoven kon worden om weer bij andere kastjes van het huisje te kunnen. In theorie zou je er zelfs met 4 personen in kunnen verblijven. In de praktijk zou ik dat echter niet aanraden 😉

Met een smal trapje ga je naar boven naar het tweepersoonsbed, beneden is er een slaapbank voor twee personen en in de tafel voor die bank zitten twee poefjes verstopt zodat je met zijn vieren in het huisje kan zitten. Naast de keuken zitten twee schuifdeuren, de ene voor de douche en de andere deur zit een wc achter. In ieder geval is het wel een accommodatie waarbij je volledig op gemak moet zijn bij elkaar. De ‘woonkamer’ verandert namelijk in een soort badkamer wanneer je wil douchen en naar de wc gaan is natuurlijk ook anders wanneer je dan zo’n beetje nog naast elkaar zit. Alleen dan met een schotje ertussen.

Sterrenkubus keuken inrichting interieur
Bij Erfgoed Bossem proberen ze zoveel mogelijk een milieuvriendelijk verblijf te garanderen. Dit kon je zien aan alle ecologische producten die in het huisje werden gebruikt zoals de handzeep, afwasmiddel, douchezeep/shampoo en het gebruik van biologische producten.
De omgeving
omgeving Erfgoed Bossem Sterrenkubus

Toen het zonnetje even scheen hebben we snel een rondje gemaakt rondom en over het park zelf. Zo zit er een mooi bos achter het park met ‘kikkerpoel’ en heb ik de andere accommodaties – de Sterrenkubus Space en lodgetenten – op het park ook van dichtbij kunnen bekijken. Vooral het glamping met de lodgetenten lijkt me een erg leuke ervaring. De andere sterrenkubus is een wat luxere en grotere variant van het huisje waar we nu inzaten.

Sterren kijken / Slapen onder de sterren
Sterrenkubus mok overnachting slapen onder de sterren

‘s Nachts konden we door de bewolking jammer genoeg geen sterren of maan zien. Hierdoor hebben we de bijbehorende telescoop niet gebruikt en ook geen vuurkorf gehuurd. Wel zijn we even naar buiten geweest om van de sfeervolle lichtjes in de tuin te genieten. In het midden van alle sterrenkubussen hangen namelijk schommels tussen de gezellige lichtjes in. Doordat er weinig van de lucht te zien was hebben we het ‘s avonds zelf maar gezellig maakt met thee uit een Sterrenkubus mok en eigengemaakte kaneelcake die ik had meegenomen van huis. Ik zou ik niet zijn als ik niet mijn eigen eten weer had meegebracht natuurlijk.

Het ontbijt / ontbijtmand
picknickmand ontbijt Sterrenkubus

Bij ons arrangement zat het ontbijt erbij, wat in de vorm was van een grote picknickmand. Deze krijg je om 8:30 voor je huisje zodat je zelf kan kiezen wanneer je wilt ontbijten. Alleen moet je er natuurlijk wel om 11:00 uit als je één nacht hebt geboekt. Zelf eet ik vegan en glutenvrij waardoor ik had aangevraagd om voor 1 persoon i.p.v. de ei, yoghurt etc. meer fruit in de mand te doen. Mocht jij ook vegan eten of allergieën hebben dan raad ik je aan om specifieker te zijn. In mijn geval viel het ontbijt namelijk nogal tegen. Voor de yoghurt en vleeswaren was een onrijpe peer en paar plakjes ananas toegevoegd. Ik weet niet precies wat er normaal in de ontbijtmand zit dus wat er aan de inhoud is verandert zijn vooral aannames. Daar had ik alleen wel wat meer van verwacht.

Inhoud ontbijtmand
Voor diegene die geen allergieën hebben of niet vegan eten zat er in ieder geval genoeg in namelijk; twee croissants, yoghurt met cruesli, een plak krentenwegge, twee eieren (wel rauw zodat je zelf kon kiezen hoe je ze wou hebben), een groot zoet brood, hagelslag, boter, roomboter, verschillende soorten jam en pure appel-vlierbessensap. Wat ik vooral erg leuk vond om te zien is dat alle producten zo milieuvriendelijk waren verpakt, in glazen weckpotten, 100% recyclebaar materiaal en in papieren zakjes. Ook handig voor als je een aantal dingen op weg mee wilt nemen voor de lunch.

Verblijf Sterrenkubus

Om 11:00 hebben we uitgecheckt en gingen we weer op weg naar huis. Het slapen onder de sterren is dan niet helemaal gelukt, maar het was wel echt een leuke ervaring om een keer zo klein te ‘wonen’. Ik zou dan ook nog steeds graag een eigen tiny house willen, maar dan toch wel een wat grotere dan 9m² haha.

Ook enthousiast geworden? Via deze link kom je bij Booking.com waar je je eigen overnachting in een Sterrenkubus kan boeken.

Dit is een affiliate link. Kost jou niks meer, maar door via deze link te kopen support je wel mij en mijn blog ?

Bewaar voor later op Pinterest

Sterrenkubus overnachting Pinterest slapen onder de sterren

Gek op boeken? Lees dan zeker deze blogpost waar ik leuke boekenplekjes in Twente uitlicht.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *