Recensie: Boekenboek – Muscreatief

Als echte boekenliefhebber kon ik het natuurlijk niet laten. Een eigen bullet journal is niks voor mij, maar nu is er het Boekenboek. Hét boek waar alles al is vormgegeven en die volstaat met lijstjes, challenges, trackers én die je hoofdzakelijk kan gebruiken als boekjournal. Ik was dan ook ontzettend enthousiast toen het MUS READS Boekenboek van Muscreatief bij mij door de brievenbus viel. Benieuwd naar de inhoud? Lees en kijk dan snel verder.

Boekenboek Muscreatief Boekjournal MUS READS

Inhoudsopgave Boekenboek

Het Boekenboek van Muscreatief heeft meerdere secties – met leeslint – die ik hier allemaal voor je op een rijtje heb gezet. Zo zie je meteen of dit boekjournal ook iets voor jou is.

Boekenkast
Boekenkast Boekjournal Boekenboek Muscreatief

Voorin is er ruimte om bij te houden welke boeken je allemaal hebt in je boekenkast, op alfabet. Ik heb zelf nooit problemen gehad om te onthouden welke boeken ik allemaal wél heb, maar sinds ik hoor dat dit een veelvoorkomend probleem is bij andere boekenwurmen.. Kun je te volg dit boek meenemen op je aankomende shoptripjes 🙂

Wensenlijst
Boeken Wensenlijst Wensenlijstje Boekenboek Muscreatief

Oeps, deze heb ik vast zo vol. Boeken die ik nog wil lezen? Heb je nog een aantal 100 pagina’s?

Favorieten

Hier heb je ruimte voor je favoriete boeken en auteurs.

Trackers
Leeslogboek Leestracker Habittracker Boekenboek Muscreatief Boek journal

Een habit tracker / leeslogboek. Dit zie ik vaak in bullet journals, maar zelf zou ik dat niet zo snel doen. Het idee om ook nog eens bij te houden hoe lang je leest per dag vind ik eerder een vervelend extra werkje. En soms een beetje confronterend 😉

Challenges
Lees challenge reading challenge lezen

Naar deze sectie was ik erg benieuwd, ik hou namelijk van challenges. In het Boekenboek heb je er meerdere zoals hoeveel boeken je wilt lezen dit jaar, een Challenge om 30 dagen lang elke dag te lezen en een lees-het-alfabet challenge met elke maand een boek.

Quotes

Hoe jammer is het om de mooiste quotes niet te bewaren? De zinnen die mij raken fotografeer ik vaak, maar raak ik daardoor ook snel kwijt. In deze sectie kan je er gelukkig behoorlijk wat kwijt zodat je ze altijd terug kan lezen en het gevoel van je gelezen boek weer terugkrijgt.

Leesverslagen
Leesverslag


Hier heb je ruimte voor 100 boeken. Het kopje ‘leesverslag’ vind ik persoonlijk goed passen, een aantal van de vragen doen mij namelijk denken aan de schoolverslagen die ik vroeger moest maken. Ik ga dan ook zeker een aantal van de vragen overslaan om het voor mezelf wel leuk te houden.

Conclusie

Al met al had ik zelf iets meer verwacht van het Boekenboek. Wat leukere lijstjes en toch wat meer originele challenges waardoor ik misschien wat meer uit mijn comfortzone zou gaan lezen. Toch denk ik dat wanneer deze volstaat je een erg leuk boek hebt om op terug te kijken en zo meer uit je leeservaring haalt.

Hou jij al een soort boekenjournal bij?

Bedankt Muscreatief voor dit recensie-exemplaar.

Koop het Boekenboek bij bol.com

Dit is een affiliate link. Kost jou niks meer, maar door via deze link te kopen support je wel mij en mijn blog 🙂

Bewaar voor later op Pinterest

Boekjournal Boekenboek Muscratief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *