Recensie: De erfenis – Jennifer Lynn Barnes

De synopsis van De erfenis trok me meteen. Een miljarden erfenis van een vreemde zonder enige verklaring? Ik moest weten wat hier achter zat. Tegelijkertijd was De erfenis een van de eerste mysterie boeken die ik las. Benieuwd wat ik ervan vond?

De Erfenis
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Uitgeverij: Blossom Books

De erfenis Jennifer Lynn Barnes Young adult mystery Blossom Books

Synopsis
‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

mijn mening

De erfenis is een verslavend en mysterieus verhaal met een huis vol raadsels en geheimen. Avery’s leven verandert van de een op de andere dag in een groot mysterie waarbij ze constant op zoek is naar alle antwoorden. Van het leven in een auto naar een leven in een huis wat zo groot is, dat het onmogelijk lijkt om alle kamers te kunnen leren kennen. Toch duikt Avery overal meteen in. Samen met de kleinzoons van Hawthorne probeert ze erachter te komen waarom hen opa voor haar heeft gekozen en ontdekt ze onderweg zelfs meer dan haar lief is.

” ‘Jij denkt misschien het spel te spelen, meid, maar daar heeft Jamie andere ideeën over.’ Nash’ toon was vriendelijk in tegenstelling tot zijn woorden. ‘Wij zijn niet normaal. Dit huis is niet normaal en jij bent geen speler, meid.’ “

Het mysterie in De erfenis zorgde ervoor dat het verhaal interessant bleef om te lezen. De raadsels, de puzzels en alle onbeantwoorde vragen maakten samen met de korte en vlotte hoofdstukken dat je het boek zo uit hebt. Echter was het verhaal er omheen nogal oppervlakkig en jammer genoeg niet zo geloofwaardig. Ook de personages kwamen niet zo goed uit de verf en hadden wel wat meer uitgewerkt mogen worden. Hierdoor liep de toegevoegde romance niet zo lekker. Toch werd er steeds net genoeg verteld dat je wel door moest blijven lezen. Plus wie kan een onopgelost raadsel nu weerstaan?

“Voor jouw komst was de familie een grote verknipte puinhoop en zodra jij weg bent gaan ze gewoon verder waar ze gebleven waren.”

De cliffhanger op het eind was te verwachten maar desalniettemin maakte het me ontzettend nieuwsgierig naar het vervolg. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want deel 2 komt namelijk dit jaar in september al uit.

Bedankt Blossom Books voor dit recensie-exemplaar!

Bestel De erfenis bij bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

De Erfenis Jennifer Lynn Barnes YA Mystery Young Adult Blossom Books

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Jenniferleest schreef:

    Ik kijk zo uit naar het vervolg! ?

    1. eyeloveprint schreef:

      Ja! ? Zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *