Disney+, Netflix, Videoland, wie wint er?

Dat ik veel series en films van Netflix heb gezien is denk ik wel duidelijk naar aanleiding van mijn talloze lijstjes, er komen er zeker meer aan 😉 Onlangs heb ik echter ook twee andere streamingsdiensten uitgeprobeerd, namelijk Videoland en Disney+. Automatisch ging ik de streamingdiensten natuurlijk met elkaar vergelijken. Een abonnement op alle drie leek me geldtechnisch namelijk niet zo handig. Benieuwd welke streamingsdienst voor jou het beste is of wat het verschil is tussen deze drie? Ik vertel het je hier.

Disney+

€6,99 per maand
+ €21,99 voor en Vip-abonnement (Kijk voor de officiële release al bepaalde films)

Lay-out

Op het eerste oog ziet de lay-out er van Disney erg netjes en overzichtelijk uit. Een grote banner bovenaan met de nieuwste toegevoegde titels met daaronder de vijf verschillende bedrijven Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Daaronder staan aanbevelingen en verschillende categorieën, maar wel met steeds dezelfde titels. Wil je zien wat er meer op Disney+ te vinden is dan moet je naar mijn mening goed zoeken. Zo heb ik vaak de voor mij onbekende films pas kunnen vinden wanneer ik een film aantik, en Disney+ dan met suggesties komt van ‘films zoals deze’ die je dan ook leuk vind. Ook de wat oudere films zijn moeilijk te vinden. Wat ik zelf heb gedaan is Disney lijstjes zoeken op internet om zo een completere lijst te kunnen samenstellen op Disney+.

Content

Beauty & The Beast Disney+ Disney

Disney+ is echt zo’n geval van you love it or you hate it. In mijn geval hou ik van de helft – alle Disney en Pixar (teken/animatie)films – en kan de andere helft van de films en series – lees Star Wars, Marvel en National Geographic – me gestolen worden. Op deze manier komt er voor mij natuurlijk een moment dat ik alles gezien heb. Er wordt namelijk niet zo vaak nieuw content toegevoegd. Voor mezelf heb ik een lijstje gemaakt met alle films die ik nog niet heb gezien of nog een keer weer wil zien. Veel films uit mijn kindertijd waren lang geleden, dus was ik natuurlijk nieuwsgierig hoe ik er nu tegen aankeek nu ik wat ouder ben 😉 Wat in de toekomst voor mij wel een reden zou zijn om weer een abonnement te nemen op Disney+ is de nieuwe Lizzie McGuire serie. Als die er nog komt.

Technisch

Hm, bij Disney+ heb ik toch wel veel punten, erg jammer! Nu was Nederland natuurlijk ook het eerste land die de streamingdienst mocht uitproberen waardoor ik het in eerste instantie snapte. Intussen zijn we uit de béta-periode en hebben meerdere landen nu ook Disney+ tot hen beschikking, maar zijn de mankementen niet opgelost. Zo blijven films vaak steken en duurt het best een tijd voordat je film begint nadat je op de play-button hebt gedrukt. Het vervelendste van alles vind ik echter dat ‘mijn lijst’ niet geheel zichtbaar is. Ik had nog best wel een lijstje van films en series die ik graag wou zien. Blijkbaar zoveel dat ze de helft ervan maar kunnen weergeven. Toch vervelend wanneer je een bepaalde film zoekt, maar niet op de naam komt, of gewoon wil kiezen wat je gaat kijken. Ook miste ik sneltoetsen waarmee ik bijvoorbeeld de film snel even op pauze kon zetten.

Netflix

€7,99 voor Basic 1 scherm
€10,99 voor Standaard 2 schermen HD
€13,99 voor Premium 4 schermen met Ultra HD

Lay-out

De lay-out van Netflix vind ik erg overzichtelijk. Bovenaan speelt vaak meteen een trailer af van de nieuwste film/serie of van een nieuw seizoen van een serie die je al kijkt. Zo vergeet je in ieder geval nooit dat deze erop staat. De categorieën kun je erg handig doorheen scrollen en bovenaan staat altijd ‘verderkijken voor ..’ met de series die je aan het kijken was zodat je in een keer verder kan. Het enige waar ik mij persoonlijk aan ergerde is dat met het browsen door het content trailers meteen worden afgespeeld. Gelukkig kan je dit wel in je account aanpassen en uitzetten.

Content

Netflix streamingdienst vergelijken

Volgens mij is het wel duidelijk dat ik fan ben van Netflix, wat een keuze! Ze maken momenteel dan wel erg veel Netflix originals, maar ook buiten eigen content om is er veel wat je kunt kijken. Ook komen er elke maand weer veel nieuwe films en series bij waardoor je eigenlijk nooit uitgekeken raakt. Voor de reality-tv liefhebbers wordt er nu ook steeds meer toegevoegd. Wel vind ik het sneaky dat er vaak films af worden gehaald die er dan een aantal maanden later weer bijkomen en als nieuw worden gepresenteerd.

Technisch

Met Netflix heb ik eigenlijk nooit echt veel problemen gehad. Wat veel zegt sinds ik al jaren lid ben hiervan. Wat ik ook heel fijn vind is dat Netflix altijd foutcodes aangeeft wanneer er iets niet blijkt te werken. Deze zijn altijd goed te googlen waarbij je meteen een handig stappenplan ervoor krijgt en het probleem vaak snel is verholpen. Verder vind ik het handig dat je bij Netflix sneltoetsen kan gebruiken. Even snel op pauze zetten met de spatiebalk, F voor fullscreen, de pijltjes voor terug- of verderspoelen en geluid aanpassen. Weinig moeite doen, daar hou ik van 🙂

Videoland

€4,99 per maand

Lay-out

Bij Videoland valt me op dat de lay-out erg gericht is op de programma’s van RTL. In plaats van de films/series staan dan ook de actuele programma’s van televisie bovenaan. Dus eigenlijk diegene die je bij RTLXL ook zou kunnen terugkijken, mits je op tijd bent en dus binnen een week terugkijkt. Gelukkig kan je bij het menu wel meteen kiezen voor series, films, kids of programma’s. Stiekem wou ik gewoon dat er een optie was om tv-programma’s op onzichtbaar te zetten. De website is verder duidelijk en makkelijk te gebruiken, met de film/serie die je het laatst aan het kijken was bovenaan.

Content

Bij Videoland dacht ik altijd dat deze dienst vooral Nederlandse series en films had. Dit klopt ook wel, maar daarbuiten hebben ze ook zeker andere series die je niet kan vinden op andere streamingsdiensten. Toch zie ik persoonlijk niet zo heel veel voordeel van dit abonnement. De Nederlandse series komen namelijk allemaal op een bepaald moment op de reguliere televisie, waardoor je ze zonder abonnement dus toch kan kijken. Verder vind ik nou ook weer niet dat deze series zo geweldig zijn dat ik ze per se nú moet zien en er niet op kan wachten. Voor nostalgie moet je echter zeker bij Videoland zijn, Charmed, Zoop, tv-programma’s van vroeger, alles is terug te bekijken.

Technisch

Ten eerste, wat ik echt superfijn vind aan Videoland is dat deze heel makkelijk werkt op je mobiel/tablet. Je kan heel makkelijk met een swipe omhoog aan de linkerkant het licht van je scherm aanpassen, het geluid veranderen of op de serie/film op pauze zetten. Mocht je iets gemist hebben kan je gewoon dubbel tikken op de linkerkant van het scherm en dan spoelt die 10 seconden terug, daar hou ik van! Wat ik jammer vind is dat Videoland toch wel vaak vastliep. Vaak zat ik toch wel even te klungelen voordat ik eindelijk mijn serie/film kon kijken. De synchroniciteit verliep ook niet altijd soepel. Zo had ik soms een aantal afleveringen gekeken op mijn mobiel, maar was dat niet bijgewerkt op de laptop en moest ik weer even zoeken waar ik was.

Conclusie

Eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen samenvoegen, elke streamingsdienst heeft zo zijn eigen voordelen. De overduidelijke winnaar is voor mij toch wel Netflix, deze wint voor mij zwaar op het gebied van content – het belangrijkste! Maar ook op technisch vlak werkt Netflix naar mijn mening het beste. De tweede plaats gaat echter naar Disney+, ik hou van die films! Ook hebben die gewoon ook heel wat anders te bieden dan Netflix. Beide streamingsdiensten aanhouden zou ik dan ook niet heel erg gek vinden en ik denk dat ik dat op bepaalde momenten ook zeker ga doen. Daarmee beland Videoland dus op de laatste plaats. Naast dat deze een aantal mooie series heeft die je nergens anders vind, is naar mijn mening de content toch een beetje magertjes.

Wat is jouw favoriete streamingsdienst? En heb jij een abonnement op een van deze?

Bewaar voor later op Pinterest

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Celine schreef:

    Ik heb alleen Netflix en die vind ik erg fijn. Ik heb eraan gedacht om Disney+ te nemen, maar dat is voor nu nog niet nodig. Er staan een hoop films/series op Netflix die ik nog wil zien, dus dat is voor mij nu genoeg. Anders wordt het een beetje veel..
    Misschien dat ik later Disney+ neem, als ik in een nostalgische bui zit en de films op Disney+ ga bingewatchen haha.

    1. eyeloveprint schreef:

      Haha ja dat is het hem ook denk ik, je raakt gewoon niet uitgekeken bij Netflix. Vooral wanneer er zoveel series en seizoenen steeds worden toegevoegd. Ik zou ook heel graag Amazon Prime nog een keer willen proberen voor de serie Carnival Row bijvoorbeeld. Maar dan denk ik ook, op Netflix heb ik nog zoveel vervolgseizoenen die ik nog niet heb gekeken.. Dan vind ik het ook weer zonde, ook gek eigenlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *