Recensie: Bevrijd – Amy McCulloch

Ik keek ontzettend uit naar Bevrijd van Amy McCulloch. Deel 1, Jinxed was een van mijn favorieten vorig jaar dus het vervolg wou ik zo snel mogelijk lezen. Na de releasedatum had ik hem dan ook snel binnen. Of het slot van deze duologie het waarmaakte? Dat lees je hier.

Ken je deel 1 nog niet? Lees dan eerst de recensie van het eerste boek Jinxed.

Jinxed Bevrijd Amy McCulloch

Bevrijd
Auteur: Amy McCulloch (Amy Alward)
Uitgeverij: HarperCollins

Synopsis
Laceys robotkat, Jinx, heeft iets wat geen enkele robot heeft: een eigen vrije wil. Daardoor is hij naast het meest bijzondere robothuisdier ooit ook Laceys beste vriend. Tot hij op een dag spoorloos verdwijnt…

Wanneer Lacey wakker wordt in een ziekenhuisbed, zonder dat ze zich kan herinneren hoe ze daar gekomen is, weet ze dat er iets goed mis is.

Moncha, het bedrijf achter de baku’s – de populaire robothuisdieren die alles kunnen én ook nog eens goed gezelschap zijn – heeft duistere plannen, en alleen Lacey kan ze tegenhouden. Maar hoe kan ze het grootste technologiebedrijf van de hele wereld verslaan, zonder haar dierbare robotkat en met als enige hulp een goedkope level 1-keverbaku?

Mijn mening

Jinxed was grappig, origineel en een boek waar je doorheen vloog. Na het lezen van had ik het liefst mijn smartphone ook omgewisseld voor een Baku (robotdier die functioneert als smartphone). Bij Bevrijd waren er dus hoge verwachtingen die jammer genoeg al snel niet werden waargemaakt. Ik was de chemie tussen de hoofdpersoon Lacey en alle andere personages echt totaal kwijt. Waar het sarcasme in het vorige boek zo goed naar voren kwam leek dit boek haast wel door iemand anders geschreven. Daarbij ging het verhaal ook een kant op waarbij het plot op vele punten zelfs ongeloofwaardig werd rondom Lacey zelf. Ook al is een tiener die de hele wereld moet redden wel bekend in het Young Adult genre, ging het er in dit boek wel heel soft aan toe.

Actueel was het boek wel, vooral in deze tijd. Bevrijd laat dan ook goed zien hoe belangrijk het is om altijd zelf te blijven nadenken en niet klakkeloos maar alles te geloven en te doen wat je wordt opgelegd. Het verhaal laat je nadenken over hoe ver technologie wel niet kan gaan als het in de verkeerde handen terecht komt. Maar daar hield het dan ook mee op. Ondanks dat het boek vlot las en ik het dus ook zo uit had, was ik niet erg onder de indruk en voelde vooral teleurstelling.

Koop Bevrijd van Amy McCulloch bij Bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

recensie Bevrijd Amy McCulloch Jinxed

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Jennifer schreef:

  Jammer om te lezen! Ik heb echt van dit boek genoten 🙂

 2. Céline schreef:

  Ik ben echt benieuwd naar dit tweede deel! Ik laat je weten wat ik er van vond 🙂

  1. eyeloveprint schreef:

   Ik ben benieuwd! Staat hij al in de planning? 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *