Recensie: Helende Bladeren – Claudia Boon

Toen de schrijfster Claudia Boon mij een berichtje stuurde over haar nieuwe boek Helende Bladeren was ik haast al om door de cover. De synopsis klonk echter ook interessant dus besloot ik de sprong te wagen. Wat ik ervan vond? Dat lees je hier.

Helende Bladeren (Het Laatste Drakenei 1)
Auteur: Claudia Boon
Uitgeverij: self-published (Owl Book Publishing)

Synopsis
De bewoners van Terram zijn opgegroeid met verhalen over de Kosmosdraak, de god van het universum. Ooit stuurde hij draken om de wereld te creëren en te beschermen. Honderden jaren geleden ging het mis en werd het portaal naar het dodenrijk geopend. Uiteindelijk wisten de draken hem weer te sluiten, maar de duisternis had flinke schade aangericht. Nu de Aardedraken bijna uitgestorven zijn, is alle hoop gevestigd op Nepheda, de laatste Aardedraak.

Eilika droomt ervan om op avontuur te gaan, de wereld te ontdekken en de draken te ontmoeten. Het blijft echter bij dromen; als meisje uit een boerendorp moet ze trouwen en een gezin stichten. Wanneer ze op een dag een aardedrakenei vindt, wordt alles anders.
Solix wordt een heilige genoemd vanwege zijn aardedrakenmagie. Zijn taak is om de laatste Aardedraak te beschermen. Hoewel hij niet in zijn eigen krachten gelooft, is hij vastbesloten om zijn taak serieus te nemen. Hij wordt flink op de proef gesteld wanneer hij merkt dat Nepheda stervende is.
Aster kan zich nauwelijks haar ouders en haar geboorteland herinneren. Haar belangrijkste regel is: laat niemand jouw magie zien en leid een normaal leven. Als ze op haar tocht een jongen ontmoet, gaat ze twijfelen. Is het wel slim om haar magie verborgen te houden?
Deze drie jongeren zijn de grootste stukken op dit schaakbord en zullen het lot van zowel de draken als van Terram bepalen.

Stiekem is dit pas het tweede boek dat ik lees die door iemand zelf is uitgegeven. Er is toch een soort vooroordeel over boeken uit eigen beheer, tenminste van mijn kant. Wat me al snel opviel is dat Claudia het echt goed heeft aangepakt qua cover alleen al, wat een plaatje! Deze wil iedereen toch in zijn boekenkast? Buiten dat om heeft het boek voorin een map en hebben de hoofdstukken mooie illustraties.

Mijn mening

Helende Bladeren gaat over drie mensen die de wereld moeten redden, nadat bijna alle aardedraken zijn uitgestorven. Elk met hen eigen problemen en verlangens, maar toch met hetzelfde doel. Het boek begint al met een fijne schrijfstijl, ik was door de synopsis bang dat dit een ingewikkeld verhaal zou zijn om in te komen, maar dat bleek gelukkig reuze mee te vallen. Ondanks dat er veel namen worden gebruikt en er verschillende perspectieven zijn, zit je namelijk toch snel in het verhaal. Het is echt een avontuurlijk boek en daar ben ik gek op! Quests zoals de Hobbit waar ze onderweg allerlei rare en magische dingen tegenkomen op hen reis, dat is wat je bij Helende Bladeren ook een beetje vind. Veel elementen waren dan ook leuk bedacht, zoals dat de maan en zon allebei draken waren die aan de lucht stonden.

Wat echter een beetje mistte in het verhaal was verdieping bij de heftige gebeurtenissen. Hier werd soms over geschreven alsof het over iets simpels als een appel eten ging, in plaats van over dood of verraad. Zo zonde, doordat er zo snel overheen werd gestapt voel je je toch minder verbonden met de personages. Ook was er veel herhalend taalgebruik wat erg jammer is omdat de verschillende perspectieven dan op elkaar gaan lijken, qua gedragingen.

Helende Bladeren was dan ook zeker niet perfect maar het allerbelangrijkste, ik heb er wel van genoten. Het is gewoon een heel avontuurlijk en vermakelijk verhaal. Vooral omdat ik van quests hou viel dit boek in goede aarde. Ik zie dan ook zeker veel potentie voor het volgende deel om meer verdieping te krijgen in de magische wereld van Terram.

Bedankt Claudia Boon dat ik dit boek voor je mocht recenseren in ruil voor een recensie-exemplaar.

Bestel Helende Bladeren bij Bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

Helende Bladeren Claudia Boon recensie boek over draken

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Céline schreef:

    Ik moet zeggen dat ik dit boek al vaak heb zien passeren! Misschien dat ik hem ooit eens lees uit de bibliotheek.

  2. Maartje schreef:

    Weet niet of het mijn boek is, maar die cover blijf ik prachtig vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *