Recensie: Het volk van Danu – Margareth Hol

In Het volk van Danu zitten meerdere Keltische legendes verwerkt. Reden genoeg voor mij om dit boek eens uit te proberen, zoveel kende ik er namelijk nog niet. Maar door het lezen van de Reiziger was ik al wel verknocht aan de Keltische cultuur en omgevingen. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Het volk van Danu: 3 sterren rating drie ster
Auteur: Margareth Hol
Uitgeverij: Batavia Publishers

Synopsis
De Keltische cultuur is rijk aan sprookjesachtige sagen, mythen en legenden. Een aantal daarvan zijn verwerkt tot het fantasy verhaal Het volk van Danu.
Danu is de knappe en vriendelijke koningin van een vreedzaam en begaafd volk dat leeft op het Smaragdgroene Eiland. Op een dag wordt zij verstoten door de wraakzuchtige Balor die gebruik maakt van Het Kwaadaardig Oog en agressieve wezens. Het prachtige eiland dreigt hierdoor ten prooi te vallen aan de eeuwige duisternis.
De jonge Finn en Lugh zijn bezig met hun opleiding tot ridder, maar worden plotseling heel belangrijk in de herovering van de macht. Zal het ze lukken om Balor te verslaan en het volk van Danu te redden?

Een spannend en meeslepend verhaal over moed, vriendschap en trouw, gebaseerd op oude Keltische legenden.

mijn mening

Fantasie genoeg in Het volk van Danu. Het Smaragdgroene eiland met al zijn magische elementen was echt een sprookje om over te lezen. Onder het lezen zou je gewoon willen dat je zelf een uitstapje kon maken naar deze magische wereld. Het boek is echter wel duidelijk geschreven voor een wat jonger publiek, met veel uitroeptekens en korte zinnen. De cover en het verhaal vond ik daardoor niet echt matchen. De cover laat je denken dat het verhaal meer over de koningin Danu gaat, maar deze ging uiteindelijk meer over de twee kinderen Finn en Lugh. Beide kinderen doen een opleiding tot ridder en spelen een belangrijke rol in het gevecht tegen Balor.

De beschrijving van het eiland en al zijn bijzonderheden waren erg vermakelijk. Net als de mythes tussendoor die werden verteld of op een of andere manier in het verhaal werden verweven. Het verhaal zelf daarentegen had wel wat anders gemogen. De momenten die er echt toe deden – waar je eigenlijk het gehele verhaal al op wacht – werden met tijdssprongen opeens overgeslagen.

Kortom een leuk fantasievol verhaal, maar geen echte strijd tussen goed en kwaad. Wel een boek waarbij je lekker kan wegdromen in een andere wereld.

Bedankt Batavia Publishers voor dit recensie-exemplaar.

Bestel het Volk van Danu bij bol.com

Bewaar voor later op Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *