Recensie: Liefde met vertraging – Laura Jane Williams

Wie fantaseert er stiekem nou niet om je liefde in de trein/metro te ontmoeten? Net als de hoofdpersonage Nadia las ik ook altijd de advertenties van ‘aansluiting gemist’, toen ik nog veel reisde met de trein. Iets romantischer dan dat kan toch niet? Ik werd dan ook erg nieuwsgierig door de synopsis van Liefde met vertraging. Wat ik ervan vond? Dat lees je hier.

Liefde met vertraging: 2,5 sterren rating twee en een half ster
Auteur: Laura Jane Williams
Uitgeverij: HarperCollins

Synopsis
Nadia neemt elke ochtend de metro van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de metro van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek aansluiting gemist: “Aan dat waanzinnig leuke blonde meisje op de Northern Line met de designertas en de jurk met koffievlekken. Ik ben die gast die bij de deuren van jouw wagon staat. Een keer iets drinken?’

Nadia weet het zeker: dit gaat over háár! De mysterieuze Metroman intrigeert haar, en ze haast zich de volgende morgen, ruim op tijd, naar het station. Maar op de een of andere manier lopen ze elkaar steeds mis. Tot het hen dan toch eindelijk lukt een afspraakje te maken… en Daniel niet komt opdagen!

Een sprankelend verhaal over een bijna gemiste ware liefde en de kracht van vriendschap.

Mijn mening

Liefde met vertraging gaat over twee mensen die eigenlijk gewoon heel graag de liefde willen vinden. Beide doen ze daarom soms wanhopige dingen en maken aparte keuzes. Zo is er Nadia die uit een slechte relatie komt en net weer een beetje haar draai begint te vinden, maar erg onzeker is. En Daniel die door een moeilijke periode gaat door het verlies van zijn vader en ook niet in het leven is waar die wil zijn. Het boek wisselt steeds af tussen de twee hoofdpersonen waardoor je ze beide goed leert kennen.

Het verhaal begint echter een beetje rommelig en was lastig in te komen. Je kreeg al snel een overdosis aan informatie waarbij er geprobeerd werd om te grappig te zijn. Uiteindelijk vond ik toch mijn draai in het verhaal, maar duurde de opbouw na het eind gewoon te lang. Een aantal momenten waren leuk, maar ik miste toch de cuteness. Het fijne gevoel dat je zoekt bij het lezen van een feelgood. Daardoor deed Liefde met vertraging toch een beetje onder ten opzichte van andere feelgoods.

Wat wel erg verfrissend was is dat Daniel geen cliché-man is. Hij is namelijk iemand die wel over zijn gevoelens kan praten en open en eerlijk is. Geen standaard bad guy dus waar we allemaal al genoeg over hebben gelezen. Daarbij waren er ook veel actuele thema’s in dit boek verwerkt en leuke details bij het overgaan van het ene karakter na de andere. Jammer genoeg voelde ik het alleen niet helemaal, dit boek was niet wat ik ervan gehoopt of verwacht had.

Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar.

Bestel Liefde met vertraging bij bol.com

recensie liefde met vertraging

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Natasha schreef:

    Wat grappig (beetje gekke woordkeuze eigenlijk) om te lezen dat het ook niet helemaal jouw ding was. Ik ben het met je eens wat betreft die overload aan informatie. Sommige dingen vond ik echt irrelevant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *