Getest: Ma Vie Sans Gluten Provençaalse burger

Ik eet vooral veel vers voedsel, dus fruit, groentes en maak daarmee van alles. Ook voor het avondeten. De wereld van het verpakte eten had ik daardoor zo’n beetje opgegeven. De laatste tijd komen er echter steeds meer bewuste producten op de markt. Waarbij er ook producten tussen zitten die zelfs ik clean genoeg vind. Maar is het ook lekker? Dit keer test ik de Provençaalse burger uit van Ma Vie Sans Gluten.

*Alle producten die ik test zijn vegan en vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers

Provencaalse burger Ma Vie Sans Gluten
Ingredienten

Zomergroenten* (32.2%) (tomatenpuree*, courgette*, paprika*, gedroogde tomaten*), boekweit* (20%), water, rode linzen* (12%), ontgeurde zonnebloemolie*, rijstmeel*, rijstvlokken*, lijnmeel*, zeezout, knoflook*, Provençaalse kruiden* (0.3%), verdikkingsmiddel: guargom, zwarte peper. * afkomstig van biologische landbouw. Kan sporen bevatten van sesam en noten.

Behalve de guargom zijn alle ingrediënten naar mijn idee helemaal clean. In ieder geval simpel en herkenbaar. De guargom blijf ik een twijfelpunt vinden.

Bereiding, uiterlijk en smaak

Je kunt de Provençaalse burger van Ma Vie Sans Gluten opbakken in 6 minuten, maar ook koud eten. Ik heb er zelf voor gekozen om hem warm te eten bij een makkelijke maaltijd, namelijk wat gekookte aardappels en een salade. De burger blijft goed één geheel, ook in de pan, dus het bakken ging makkelijk. Ook een pluspuntje, de burgers zijn apart verpakt waardoor je ze niet in een keer hoeft op te maken.

De burger ziet er goed uit, maar zoals je kan zien, toch wel weer minder smakelijk dan op de verpakking. De geur was in ieder geval lekker, het rook een beetje naar pizza, waarschijnlijk door de tomatenpuree. Bij het snijden van brokkelt die wel meteen uit elkaar.

En nu het belangrijkste.. de smaak!
Bij de eerste happen moet je natuurlijk altijd even wennen, maar ik vond de smaak al erg snel saai worden. De burger is een beetje melig. Je proeft de tomatensmaak een beetje, maar verder blijft de melige structuur vooral de hoofdzaak. Op een bepaald moment had ik zelfs het idee dat ik vogelvoer aan het eten was – of zo stel ik me in ieder geval voor dat vogelvoer smaakt – de zogenaamde meelballen die je altijd in de winkel koopt. Ik heb het nog geprobeerd met wat zelfgemaakte appelmoes om de smaak te maskeren maar nee, dit is niet mijn favoriete nieuwe maaltijd bij mijn aardappels en groentes. Erg jammer!

Ma Vie Sans Gluten Provencaalse burger

Conclusie
Zoals je vast al kan raden heb ik niet de drang om dit ooit weer te gaan eten. Vooral omdat ik de burger uiteindelijk niet helemaal heb opgegeten. Diegene die de andere burger heeft opgegeten vond het ook geen toevoeging aan de maaltijd.

Ma Vie Sans Gluten Provençaalse burger – € 3,25 – €4,19 (alleen beschikbaar online, waarbij de prijzen erg verschillen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *