Unboxing: Secondhand Bookshelf – Spring edition

Daar is die dan! Mijn eerste unboxing van de Secondhand Bookshelf en tevens de allereerste editie van deze box, namelijk de Spring edition. Deze box komt elke drie maand uit waarvan ik het gehele jaar elke unboxing hier ga laten zien op mijn blog. Maar eerst de Spring box, ben jij ook zo benieuwd wat erin zit en hoe deze box nu op een groenere manier is samengesteld? Lees dan snel verder.

Ben jij nog niet bekend met de Secondhand Bookshelf en wil je meer weten? Lees dan eerst even deze blogpost waar je meer te weten komt over deze milieuvriendelijke boekenbox.

Eerste indruk box
Kaart met persoonlijke boodschap en de quote "It's a slow progress, but quitting won't make it any faster"

Het eerste wat ik zie bij het openmaken van de box is deze kaart met de tekst: “It’s a slow progress, but quitting won’t make it any faster“. Op de achterkant staat nog een persoonlijke boodschap én een kortingscode voor de volgende bestelling. Verder valt het me op dat er in plaats van nieuwe verpakkingsmaterialen oude kranten zijn gebruikt. De box zelf kwam trouwens ook in een composteerbare hoes.

Notitieboekje
Notitieboekje The Sunshine Bindery

Het eerste item uit de box is dit Bumblebee notitieboekje van The Sunshine Bindery, ik hou van de neutraliteit en de opdruk van de zonnebloem en hommel (er waren meerdere versies beschikbaar). Dit boekje is handgebonden en gemaakt van 100% recycled papier.
Wat ik zelf alleen een beetje jammer vind is dat de pagina’s zonder lijntjes zijn en het niet zo’n dik boekje is. Aan de andere kant is het dan natuurlijk wel weer heel makkelijk om mee te nemen.

Etui / Make-up tas
Etui of Make-up tas met Jungle Print en boekenlegger goodie uit de Secondhand Bookshelf

Het tweede item waar ik stiekem meteen al een klein stukje van zag onder al het verpakkingsmateriaal is deze superleuke etui met jungle patroon. Ik wist dat er twee designs mogelijk waren, wat ik op een of andere manier toch altijd weer eng vind (iets met wel verrast willen worden, maar eigenlijk toch ook weer zelf willen kiezen), maar ik ben erg blij met deze. In de etui bleek ook nog een leuke jungle boekenlegger te zitten die tevens op de achterkant een visitekaartje is van de artiest die de etui heeft gemaakt en ontworpen, namelijk Elena O’Neill.

Macramé boekenlegger
Macramé boekenlegger van White Saturday goodie uit de Secondhand Bookshelf

Het derde item uit de box is deze mooie handgemaakte macramé boekenlegger van White Saturday. Ik ben een liefhebber van originele boekenleggers dus bij het zien van dit item was ik meteen enthousiast, ik ga hem echter wel alleen gebruiken voor bibliotheekboeken. Door de dikte van de boekenlegger vind ik hem namelijk zonde om bij mijn eigen boeken te gebruiken, dat beschadigd toch wat sneller.

Potloden
Houtvrije potloden van gerecyclede kranten

Het laatste item voordat we bij het boek belanden zijn deze potloden van Paper High die volledig van gerecyclede kranten zijn gemaakt. Ik had geen idee dat dit mogelijk was, maar wat een supergoed idee! De designs van de potloden zijn ook nog eens erg vrolijk en er zijn dus geen bomen voor gekapt.

Blind date met een boek
Blind Date met een boek Secondhand Bookshelf

En dan het laatste item waar het stiekem allemaal omgaat, mijn blind date met een boek! Naar aanleiding van je favoriete genres, schrijvers en leesgewoontes word er voor jou persoonlijk een boek uitgekozen. Omdat dit een Engelse box is zit er natuurlijk ook een Engels boek in. Deze beschrijving (zie foto) werd ik in ieder geval niet wijzer van, behalve dat er waarschijnlijk een dystopisch boek inzit, hou ik van!

Het Boek
Het boek Panic van Lauren Oliver, de Blind date with a book

En het boek is.. Panic van Lauren Oliver! De synopsis klinkt echt helemaal als mijn ding. Ik heb eerder iets gelezen van Lauren Oliver wat niet zo’n succes was, maar ik ga haar met dit boek zeker nog een kans geven. De staat van het boek is ook goed, een aantal oneffenheden, maar geen gebroken rug of iets dergelijks.

Conclusie
Unboxing Spring Edition Secondhand Bookshelf

Misschien komt het omdat ik gek ben van stationary items, maar er zit eigenlijk geen enkel item in de box die ik niet leuk vind. Mijn favoriete item is toch wel de jungle etui met de boekenlegger die ik meteen in gebruik heb genomen. Verder ben ik erg benieuwd naar het boek, ik heb namelijk wel zin in een dystopian en ga ik de andere items ook zeker gebruiken.

Lijkt jou deze box ook wel wat, of wil je hem cadeau doen? Met mijn code eyeloveprint10 krijg je 10% korting op de boekenbox of bij bestellingen boven de £25, een aantal items en andere extra’s kan je namelijk ook los van de box bestellen. Ga hier naar de webshop.

Wat vond jij het leukste item uit deze boekenbox?

*Ik heb de Spring box gratis ontvangen van de Secondhand Bookshelf in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op de inhoud van deze recensie.

Unboxing Secondhand Bookshelf Spring edition Pinterest

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ik heb panic in het Nederlands gelezen en vond hem echt helemaal geweldig! De box vind ik ook erg leuk om te zien moet ik zeggen.

  1. eyeloveprint schreef:

   Goed om te horen! Ik denk dat ik hem ook wel vrij snel ga oppakken, een boek die je helemaal opslurpt heb ik nu wel behoefte aan. En zeker! Op de andere kant van de box staat nog de tekst: ‘Changing the world, one book at a time’.

 2. Céline schreef:

  De grootste reden waarom ik boekboxen aanschaf is meestal voor de goodies. Dus ik vrees dat deze box niet echt iets voor mij is. Maar aan de andere kant is het wel een erg goed concept en idee!

  1. eyeloveprint schreef:

   Snap ik! Het is niet voor iedereen weggelegd inderdaad.

 3. Samantha Scherps schreef:

  Wauw de box ziet er echt geweldig uit! Leuk!

  1. eyeloveprint schreef:

   Ja hé! ? Ben er ook echt blij mee. Binnenkort komt de zomereditie uit, ben benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *