Recensie: De Zang van de Hoornschelp – Sarah Lark

Nadat ik het eerste deel De Tijd van de Vuurbloemen uit had moest ik wel meteen het vervolg aanschaffen. Ik was erg benieuwd of deze mij net zo fijn zou wegvoeren naar een andere wereld als het voorgaande deel had gedaan. Wat ik van De Zang van de Hoornschelp vond? Dat lees je hier.

Heb je De tijd van de Vuurbloemen nog niet gelezen? Lees dan hier mijn recensie van het eerste deel van de Rata Station serie om spoilers te voorkomen.

De Zang van de Hoornschelp:
Auteur: Sarah Lark
Uitgeverij: Uitgeverij Fontein

Rata Station serie van Sarah Lark

Synopsis
De boeken van Sarah Lark slepen je mee naar het Nieuw-Zeeland van de 19e en 20e eeuw. ‘De zang van de hoornschelp’ is het tweede boek dat zich afspeelt op Rata Station, na ‘De tijd van de vuurbloemen’.

Nieuw-Zeeland, 1853. Op Rata Station is een nieuwe generatie opgegroeid; Cat en Ida zijn trots op hun dochters Carol en Linda. Hun harde werken heeft de ranch gemaakt tot wat hij is, maar het succes wekt de afgunst van hun buren. Als het noodlot toeslaat, hangt het toekomstige geluk van Carol en Linda aan een zijden draadje. Ze dreigen hun thuis kwijt te raken. Weten ze het tij te keren?

Mijn mening

Waar in het eerste deel ook genoeg nare dingen gebeurde met de hoofdpersonages, was het in dit boek wel erg extreem. Het leek wel of bijna niemand er zonder kleerscheuren afkwam. De Zang van de Hoornschelp gaat niet alleen over Ida en Cat – de hoofdpersonages van het vorige boek – maar ook en vooral over de dochters van beide, Carol, Linda en Mara. Alle drie met een heel eigen karakter en levenswijze. Mara is de jongste, maar ook het felst met een sterk karakter. Linda vond ik met haar volgzaamheid gek genoeg meer weghebben van Ida dan haar echte moeder Cat. En dan heb je Carol, haar ‘tweelingzus’ die soms best naïef overkomt, maar vooral erg wordt geleefd door alles wat haar overkomt.

Ook dit keer gebeurt er weer veel in het tamelijk nieuwe Nieuw-Zeeland en woedt er een beginnende oorlog tussen de Maori en de kolonisten. Wat ik zo interessant vind aan deze boeken is dat Sarah Lark altijd veel waargebeurde gebeurtenissen in het verhaal verweeft. Hierdoor heb ik echt het idee dat ik meer te weten kom en leer over hoe het er toen aan toeging en hoe het land is ontstaan. Toch vond ik dit boek vooral heftig en had ik deze keer wel moeite met alle Maori namen, steden en woorden tussendoor. Het was voor mij een beetje te veel politiek en te weinig verhaal op sommige punten. Hierdoor heb ik iets minder genoten van dit boek dan de vorige. Het verhaal zat ik echter helemaal in en ik leefde dan ook volop mee met de drie vrouwen. Het derde deel De Legende van de Vuurberg kon ik dan ook niet laten om te kopen. Volgens mij had ik dit zelfs al gedaan bij het lezen van de eerste tweehonderd pagina’s. Ik kan niet wachten om te zien over wie dit boek zal gaan en hoe het met de families en alle personages verdergaat.

Bestel de Zang van de Hoornschelp bij Bol.com

Recensie de Zang van de Hoornschelp Pinterest

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *