Recensie: Adder – Bex Hogan

Heel eerlijk trok de cover van dit boek mij als eerste aan, ik ben dan ook net een ekster, als iets glimt dan moet ik het hebben, zien, vasthouden. Toen ik erachter kwam dat Adder van Bex Hogan over piraten ging was ik natuurlijk helemaal enthousiast. Zo vaak komt dit thema namelijk niet voor in het Young Adult genre. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

Adder:
Auteur: Bex Hogan
Uitgeverij: Imagine

“Ik heb mezelf toegestaan om te geloven in een sprookje, maar nu zie ik de lelijke realiteit: nergens ben ik echt veilig, nergens ben ik vrij. Dat geldt trouwens voor iedereen.”

Synopsis

Hij maakt een moordenaar van me.
Of hij zal me laten vermoorden.
Dat is mijn lot.


Marianne is voorbestemd om de Adder te worden, beschermer van de Twaalf Eilanden. Maar de heersende Adder staat haar benoeming in de weg. Corrupt en meedogenloos zeilt hij de zeeën over in zijn oorlogsschip, in zijn kielzog een spoor van pijn en lijden. Hij is de gevaarlijkste man van de oceaan – en haar vader.

Ze was geboren om de eilanden te beschermen. Maar kan ze voor ze vechten als dat betekent dat ze haar familie zal verliezen, haar thuis, de jongen waar ze van houdt – en zelfs haar leven?

Een dappere heldin. Een onmogelijk dilemma. Een epische fantasy-trilogie die zich afspeelt op de woeste baren. 

Mijn mening

Dit is echt zo’n boek waarbij je twijfelt tussen hoofd en hart. Waar mijn hoofd kritiekpunten heeft, zegt mijn hart iets veel belangrijkers. Want laten we dat voorop stellen, ik heb echt genoten van Adder! De fantasie, de verschillen tussen de eilanden, de ontdekkingen die je doet naarmate je verder komt in het boek. De tweede helft maakte gewoon erg veel waar en maakt me ongelooflijk nieuwsgierig naar deel 2, Vergif. Wat ik persoonlijk meer had willen zien is wat meer character building en meer geschiedenis van de personages, vooral van de hoofdpersonage Marianne. Zo kwamen een aantal veranderingen voor mij erg abrupt en daardoor wat minder geloofwaardig over. Daarentegen zaten er wel een aantal guilty pleasure elementen in die ik nooit kan weerstaan en ging het er soms heftig aan toe. De schrijfster Bex Hogan was in ieder geval zeker niet bang om te laten zien hoe het er echt aan toe gaat op zee.

Adder is dan ook een veelbelovend begin van een spannende piratenserie, ik kan in ieder geval niet wachten om te weten hoe dit verhaal verder gaat.

“Licht, leven en liefde zijn allemaal verdwenen. Er is geen magie meer te vinden.”

Details cover Adder Bex Hogan foliedruk


Over de editie: Met zulke edities kan ik het nooit laten om details niet te laten zien of te bespreken. Zo is de cover natuurlijk een plaatje met de foliedruk en zit er een map van de twaalf eilanden voorin. Achterin het boek zat er nog een voorproefje van het tweede deel, Vergif.

Bedankt Imagine voor het recensie-exemplaar.

Bestel Adder bij Bol.com

Recensie Adder Bex Hogan Pinterest

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Katja schreef:

    Oeh, je maakt me super nieuwsgierig naar dit boek! En dankzij je fantastische fotografiekunsten komt het boek met deze folie helemaal tot z’n recht.

    1. eyeloveprint schreef:

      Haha moet ook ? en wat lief, dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *