Boeken over boeken

Als boekenwurm vind ik boeken met een boekenthema altijd extra leuk en herkenbaar. Deze boeken heb ik allemaal erg van genoten en waren stuk voor stuk op hun eigen manier boekig. Doordat ik vele genres lees zit er van alles tussen, feelgood, historische roman, young adult, noem maar op. Zit jouw favoriete genre er niet tussen? Dan is het misschien meteen een leuke kans om een voor jou eens anders dan anders genre op te pakken.

Donkerblauwe woorden – Cath Crowley
Donkerblauwe Woorden Boeken over boeken

De omgeving waarin een boek zich afspeelt vind ik altijd veel toevoegen, bij sommige boeken kun je lekker wegdromen door de omgeving alleen al. Dit boek had naar mijn mening geen betere plek kunnen hebben, deze speelt namelijk af in een tweedehandsboekwinkel en niet zomaar één, maar dat lees je in de synopsis hieronder.

Synopsis
Ik had de brief geschreven voor ik van huis ging, mijn handen bevend terwijl ik de woorden op papier zette. Het was voornamelijk ik hou van je, met een beetje je kunt het dak op. De perfecte liefdesbrief, volgens Lola.

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. Mensen omcirkelen woorden die ze mooi vinden, onderstrepen zinnen of ze laten boodschappen achter in de kantlijn: gedachten, vragen, wensen. Sommigen laten brieven achter tussen de bladzijden. Brieven aan schrijvers, aan (ex-)vrienden of vriendinnen. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor haar beste vriend Henry, vlak voordat ze gaat verhuizen…

Lees mijn recensie van dit boek hier.

Bestel Donkerblauwe Woorden bij Bol.com

De schaduw van de wind – Carlos Ruiz Zafón
De Schaduw van de Wind Carlos Ruiz Zafon boeken over boeken

Het eerste deel van de serie ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’. Een intrigerend verhaal waarbij ik mij meteen afvroeg of er echt ergens zo’n soort kerkhof zou bestaan. Carlos Ruiz Zafon schrijft erg beeldend waardoor ik mijzelf ook meteen in zo’n kerkhof waande. Wie zou er nou niet naar zo’n plek willen om net als Daniel een vergeten boek te kunnen uitzoeken, er worden zoveel boeken uitgegeven en toch worden er sommigen jammer genoeg vergeten of niet gezien. Een erg interessant concept, die tegelijkertijd afspeelt in de sfeervolle straatjes van Barcelona.

Synopsis
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitkiezen en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Bestel De Schaduw van de Wind bij Bol.com

Geachte Mr. Knightley – Emily Price
Geachte Mr. Knightley

Zeker voor de fans van klassiekers, maar vooral van Jane Austen een erg leuk boek. En als boekenwurm, tenminste voor mij, pijnlijk herkenbaar. Zo heb ik zelf soms ook de neiging om me te verschuilen achter boeken. In Geachte Mr. Knightley worden er constant quotes geciteerd uit bekende klassiekers waar ik vaak om moest lachen. Ook als je ze niet allemaal kent weet ik zeker dat je van dit boek zult genieten.

Synopsis
Geachte Mr. Knightley‘ van Katherine Reay is een heerlijk, hartverwarmende briefroman.

De slimme twintiger Samantha Moore is opgegroeid in een weeshuis en heeft niets voor zichzelf. Studeren is een oude droom die ze allang heeft opgegeven en ze slijt haar dagen achter de toonbank bij een Starbucks. Ze weet dan ook niet wat haar overkomt als een stichting haar een studiebeurs aanbiedt. Het enige wat van haar wordt verwacht, is dat ze de mysterieuze oprichter van de stichting op de hoogte houdt van haar vorderingen. Hoewel Sam bindingsangst heeft, mensen doorgaans uit de weg gaat en vlucht in het citeren van Jane Austen-romans als iemand te dichtbij komt, voelt ze zich vreemd vrij in haar brieven aan deze Mr. Knightley, die ze nog nooit heeft ontmoet… Of toch wel?

Katherine Reay laat zich graag inspireren door Jane Austen en haar tijdgenoten, maar geeft een geheel eigen en eigentijdse twist aan deze klassiekers.

Bestel Geachte Mr. Knightley bij Bol.com

Alles wat je lief is – Nicola Yoon
Alles wat je lief is Nicola Yoon

Alles wat je lief is leest als een dagboek met veel doodles, lijstjes, eigengemaakte definities van woorden en spoilende boekbesprekingen. Ik herkende me heel erg in de hoofdpersoon want zij leest veel (ook omdat ze chronisch ziek is, wat ik ook ben) en haalt veel levenslessen uit haar boeken die er vaak bij worden gepakt in het verhaal. Hierdoor ontdek je tegelijkertijd ook weer andere boeken om te lezen.

Synopsis
Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal uitdraaien.

Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…
Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Bestel Alles wat je Lief is bij Bol.com

De Boekhandel – Penelope Fitzgerald
de Boekhandel Penelope Fitzgerald

Wie van ons zou er nou niet een eigen boekwinkel willen runnen? In de tussentijd kun je De Boekhandel lezen die, ook al is het een dun boek, toch veel impact heeft en de sfeer van toen goed overbrengt.

Synopsis
Een boek wat zich afspeelt in de jaren zestig in Engeland. Een weduwe van middelbare leeftijd vind een prachtig historisch pand waar ze een boekhandel in wil beginnen en is vastbesloten om deze tot een succes te maken. Waar Florence alleen geen rekening mee heeft gehouden? Het dorp en daarmee de bewoners die allemaal een mening hebben over haar onderneming.

Lees mijn recensie van dit boek hier.

Bestel de Boekhandel bij Bol.com

Welke boekige boeken ken jij en zijn jouw favoriet?

Boeken over boeken blogpost Pinterest

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Annemarie schreef:

    Ben jij even blij dat ik je donker blauwe woorden heb aangeraden 😉

    1. eyeloveprint schreef:

      Haha zeker! Echt één van mijn nieuwe favorieten ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *