Recensie Liefde & Geluk – Jenna Evans Welch

Na het eerste deel Liefde & Gelato te hebben gelezen, waar ik absoluut helemaal fan van was, keek ik verschrikkelijk uit naar Liefde & Geluk. Dit boek is het soort van tweede deel, maar staat op zichzelf met een aantal dezelfde karakters. Of deel 2 het voor mij ook waarmaakte? Dat lees je hier.

Liefde & Geluk:
Auteur: Jenna Evans Welch
Uitgeverij HarperCollins

Synopsis
Liefde & Geluk gaat over Addie, een meisje vol liefdesverdriet en spijt, die bang is dat haar toekomst in puin ligt. Voor een bruiloft van haar tante gaat ze met haar familie naar Ierland waar ze hoopt afleiding te vinden. Haar broer Ian, waar ze tot kort erg goed mee kon, verpest de vakantie en maakt constant ruzie. Voordat ze het weet beland ze opeens in een piepkleine auto met Ian en zijn Ierse vriend Rowan. Wat volgt is een wilde roadtrip door het sprookjesachtige Ierland, met als enige houvast de reisgids Ierland voor mensen met liefdesverdriet.

“Wist je dat elk blaadje van het klavertje ergens voor staat? Dat is zo, lieverd. Geloof, hoop en liefde. En mocht je er eentje vinden met vier blaadjes, nou, dan staat de vierde voor geluk. Geloof, hoop, liefde en geluk. Maar boven alles wens ik je liefde toe. Liefde is haar eigen vorm van geluk.”

Mijn mening

Ik moet bekennen dat ik dit boek soms met traantjes in mijn ogen heb gelezen. Iedereen heeft zijn eigen vorm van liefdesverdriet wel eens meegemaakt waardoor dit voor ieder persoon wel herkenbaar is. Het voelen van spijt, de onzekerheid, Addie probeert met de roadtrip haar liefdesverdriet te helen en gaat hier vol voor met de reisgids die ze heeft weten te bemachtigen. Het boek wordt dan ook afgewisseld tussen het perspectief van Addie en stukjes uit de Ierse reisgids met opdrachten. Jenna Evans Welch heeft echt weer een lekker, humorvol boek geschreven die luchtig is, maar toch ook inhoud heeft. Liefde & Geluk gaat dan ook niet alleen om liefdesverdriet, maar ook om het vinden van de kracht in jezelf, om je eigen fouten te kunnen vergeven en jezelf terug te vinden. Samen met de beschrijvingen van Ierland die het sfeertje perfect beschrijft maakt dit een heerlijk vakantieboek. Het enige minpuntje vond ik zelf de dynamiek tussen de karakters en dan vooral het gekibbel tussen de zus en broers, daardoor pakte Liefde & Geluk mij toch iets minder dan de vorige. Je vergelijkt dit boek toch stiekem met het voorgaande deel en deze werd daardoor voor mij wat minder herkenbaar.

Kortom weer een geslaagd boek van Jenna Evans Welch! Misschien voor mij net iets minder mooi dan het vorige deel Liefde & Gelato, maar zeker de moeite waard om te lezen. Vooral als vakantieread of wanneer je zelf een keertje naar Ierland wil.

Bestel Liefde & Geluk bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *